Тази тема бе избрана измежду доста други, които също бяха достатъчно достойни, но ако бяхме избрали тях нямаше да ви кажем нищо кой знае колко ново. Е, сега вече можем да заложим на истински развлекателна, забавна и благодатна тема за създаването на добро четиво за вас – нашите лоялни читатели.

Както добре знаете, в Socialni.bg винаги се стремим да покажем всяка гледна точка, а днес ще гледаме през обектив. Да, точно така, през обектив.

След като преди по-малко от десетилетие на всички нас ни стана пределно ясно, че явно производителите на смартфони няма да спрат да ни заливат с нови и нови модели телефони, ние трябваше да се нагаждаме спрямо тях. Е, след като 2020 (въпреки COVID-19) отново всеки от топ 5 производителите отбеляза напредък със своите нови флагмани, работата стана повече от ясна.

Какво чак толкова стана

През първото шестмесечие на 2020-та година излязоха много телефони, но не това е важното – всеки може да посети официалните страници на топ марките в Интернет и да провери докъде е стигнал светът. Ние в Socialni.bg ще ви обърнем внимание върху едно друго нещо, което според нас се явява много интересно явление – отговорността, която проявиха производителите.

Всеки един от водещите производители извади от задния си джоб по един модел телефон, който спрямо цена се класира в изключително среден клас бюджетен телефон, но на функции е адски подобен на флагманите. В някои технически характеристики е дори по-апетитен.

Не говорим за типичните бюджетни телефони, които излизат покрай топ предложенията всяка година. През 2020 масовият потребител на коя да е марка може да се сдобие с изцяло нова серия бюджетни, но изключително мощни телефони.

Дай Боже всяка година по един вирус, че и ние – обикновените хора да видим човещинка. Та дори от самонадеяните Apple извадиха модел, който гласяха още за 2017 покрай юбилейната им серия флагмани.

Новият модел от бюджетна серия „Special Edition“ на марката излезе този април и още преди да навърши три месеца, моделът стана тотален хит сред всички възрастови групи. Моделът се оказа изключително харесван особено от онези, на които им липсваше симпатичното „бутонче“ под малкия, но достатъчен екран.

Ние не сме дискриминиращи

Няма да гледаме само едната страна, а ще се обърнем и към основният конкурент на iOS – Android. Мобилната отворена операционна система беше вградена в някои тотално зашеметяващи модели.

Производителите си ги знаем, обичайните заподозрени – Samsung и Huawei. Ultra и Pro титли валяха в света на зеленото роботче през 2020, та чак взеха и сгъваеми да ги правят.

Източните производители изригнаха с новите си флагмани, съответно Samsung Galaxy S20 Ultra и Huawei P40 Pro – модели, които не се сгъват, но пък ще сгънат като кенче представите за фотография.

А снимките наистина спират дъха…