Намирането на перфектните коледни подаръци е доста сложно задание, затова е важно да отделите време и да помислите какво наистина би зарадвало вашите близки.

Трябва да помислите добре какво харесват, какво искат и какво използват. За да ви помогнем да намерите добър подарък ви предлагаме няколко идеи, които смятаме, че ще ви улеснят в намирането на перфектния коледен подарък, както за мъже, така и за жени.

Няколко варианта за коледни подаръци за мъже

Мъжете не са много взискателни, когато става въпрос за подаръци и разчитат на по-практичното – това значително улеснява всеки, който трябва да купи мъжки подарък.

Насочете се към подаръци, които биха имали реално приложение в живота на мъжа и така ще знаете, че няма как да сбъркате.

1. Електрическа самобръсначка

Всички електроуреди, които правят живота ни по-лесен са чудесен подарък. За всеки, който сутрин бърза да се оправи за работа, това е голямо улеснение.

2. Часовник

Тук възможностите за избор са доста. Това е нещо, което се носи всеки ден и имате много различни стилни и модерни варианти.

Ако вашият приятел или съпруг обича да спортува може да му купите и смарт часовник. С тях може да измервате не само времето, но и физическата си активност.

3. Bluetooth слушалки или колонка

Bluetooth устройствата улесняват живота ни наистина много. Никой не харесва да се оплита в досадни и дълги кабели.

Слушането на музика с Bluetooth слушалки, докато спортувате или сте в движение, е много по-лесно.

4. Дрон

Истината е, че мъжете харесват скъпи играчки на всяка възраст и ако можете да си позволите такъв подарък, те ще бъдат доста приятно изненадани.

Дроновете става все по-популярни и по-достъпни, защото предоставят незаменими възможности на всеки да прави невероятни и живописни кадри на красиви местности или природата.

Предложения за подаръци за жени

Жените, за разлика от мъжете, са далеч по-взискателни и избирането на подарък, който да е подходящ за жена, е доста сложна задача.

Трябва да вложите старание и да се приготвите за много обширно търсене, но резултатът определено ще си заслужава – вашата приятелка/съпруга няма да свали усмивката от лицето си цяла вечер, ако разбира се успеете да я зарадвате са подходящия подарък.

5. Бижу

Един от най-сантименталните подаръци за жените са бижутата. Независимо дали избирате подарък за вашата майка, съпруга или приятелка, те ще харесат това, което сте им взели.

Тези подаръци остават един уникален спомен. Може да ги направите по-специални ако добавите ръчно гравирано съобщение.

6. Чанта

Хубавата чанта е практичен подарък за всяка дама. Тя се ползва често и ще се носи с години напред. Изберете по-универсален модел и гарантирано подаръкът ви ще се хареса.

7. Фотоалбум или фотокнига

Това е много популярен подарък, с който ще запазите ценните си спомени. Може да попълните част от него с ваши общи снимки.

Дори и да изработите ключодържатели или чаши с ваши снимки, ще зарадвате близките си (всяка майка например, се радва на подаръци със снимки на нейните деца).

8. Картина или рамка със снимки

Горещо ви препоръчваме този подарък. Помислете какво ще изглежда добре в дома на вашите близки и изберете красива картина. Поставена на видно място, дори в евтин дом, тя ще напомня за вас често.

9. Кухненски комплекти

Ако вашата жена е любител на готвенето, тя ще се зарадва на хубави кухненски уреди.

Помогнете и да готви като професионалист и това ще се превърне в подарък за цялото семейство.

Ето и няколко идеи за подаръци, които са подходящи както за мъже така и за жени

Унисекс подаръците отдавна набират популярност, най-вече поради факта, че те са универсални и няма да имате притеснения дали човекът отсреща би се обидил от подаръка, смятайки го за неподходящ за неговия пол.

10. Книга

Ако искате да зарадвате близките си, една от най-добрите идеи е да изберете книга.

Любителите на книгите винаги се радват на още една, която да добавят в колекцията си. Бихте могли да вземете и електронна книга, която е доста удобна за пренасяне в чанта.

11. Чаша

Има много забавни и уникални чаши, които може да подарите. Независимо дали вашите приятели са обсебени от кафето или почитатели на бирата, може да им подарите персонализирана забавна чаша.

По този начин всеки ден, когато пият кафе например, ще се сещат за вас.

12. Парфюм

Това е един класически подарък, който с бихте могли да зарадвате всеки. Отделете време, за да откриете аромата, който отговаря най-точно на вашите близки. Това е подарък, който никога не е излишен.

13. Ръчно гравирани предмети

Като цяло почти всеки предмет може да бъде гравиран и да съдържа лично послание. Гравирането е чудесна възможност да превърнете всеки предмет в персонализиран подарък.

14. Почивка

Това е подарък, който е подходящ какво за мъже, така и за жени. Всички обичат да пътуват, а спомените от пътешествия и приключения са най-ценни.

15. Подаръчен ваучер

Това винаги е добра идея за подарък, ако знаете кои са любимите места за пазаруване на вашите близки.

Освен за магазини, ваучери може да закупите за фитнес зали и козметични процедури. Ако имате приятели, които често не харесват подаръците, които им избирате, това е вариант, при който те решават сами какво да си купят.

Надяваме се в този списък да сте успели да намерите полезни идеи и да изненадате близките си с оригинален и смислен подарък.