Все повече и повече виждам някакви качествени изменения в българския начин на живот. Вече не наричаме телефона телефон, а Айфон.

Като си пръснал крупната сума от 2000 лева за апарат и сякаш е пристигнал при теб с номера на Господ на бързо набиране. Стига глупости, стегнете се!

В Америка тези неща, тези явления, този начин на мислене сякаш вече е дори закостенял. Там подобен начин на мислене е слегнал до такава степен, че в един момент възрастните се оказва, че мислят модерно, а младите… там направо не питайте.

Освен, че младите българчета мислят като американци на средна възраст, от увода на този текст трябваше да си изкарате извода, че нещата в България отиват на… не знам дали камили ще пият вода от Дунав, но знаем, че скоро Айфонът ще е тотален признак на съществуване, може би.

Дотам ли я докарахме – апарати и марки да ни определят колко сме хора? България ли е евтин дом, изкажете мнения!

Има и още куп бумаги

Аз винаги подхождам с лека, надявам се умерена, доза хейт. Не мога да скрия огорчението си просто, а това е сериозен проблем понякога.

Наскоро спокойно прекарвах свободното си време, разположен на дивана и проверявах цените на къщите около София. Знаете, всеки софиянец без къща или без недвижим имот около града, тайно си мечтае да е софиянец с къща около града – велико изречение, сега го измислих.

Изведнъж, както денят ми бе колкото ползотворен, толкова и прекрасен, аз се срещнах с нещо изключително неприятно – цените, обявени срещу различни видове имоти, ситуирани около столицата на България.

А то какви цени са на тези иначе красиви, прекрасни и обещаващи всичко, което пожелаете имоти, то апартаменти, то къщи, то мезонети, то тризонети. За секунда си помислих, че валутата не е в левове, а в нещо, което просто изисква написването на множество числа.

Страшна работа. Естествено, отказах се много бързо от това да се превръщам от софиянец от втория тип, така че нещата отидоха на търсене на алтернативи.

Като всеки българин, аз съм добър в това да търся алтернативи и започнах да разглеждам неща, които могат да включват повече труд, отколкото „влизаш и живееш“, но пък да струват в пъти по-малко от нея.

Така, след кратко търсене намерих невероятните сглобяеми къщи. Не беше класическото нещо, което обичайно търсим в един сайт за недвижими имоти в България. Понеже винаги се вълнувам от мнението на българина, написах в търсачката „евтин дом мнения“ и ми излязоха куп форуми.

Там хората сипвали критики, та сипвали с черпаците. И защо?

Нека се опитам да позная – защото думата „евтин“ ви подкопава самочувствието? Хора, стига, стегнете се! Това сме ние – нация на толкова много време, в което трябваше да разберем, че домът е онова, което прави човека, а не го разваля, независимо от цената.

Евтин дом мнения

Евтинията не винаги е мизерия – може да се нарече и просто икономия. Не бъдете прибързани в това, което говорите, особено когато говорим за недвижими имоти

Приключението продължава

Продължавам аз да чета заинтересован коментари от хора с подронено самочувствие от просто някаква си дума. Вътре присъстваха и такива като „некачествено“, „загуба на финанси“ и т.н.

Каква загуба е нещо, което ти спестява една маса с пари? Кой ти дава право да унижаваш труда на даден човек по начин, който те кара да се чувстваш ти добре?

Мненията за евтин дом в интернет не са никак добри, но пък влязох в един сайт - EvtinDom.eu май беше, наистина не помня. Не, всъщност той беше, защото ми се наби в главата.

Чакайте да ви разправя Бай ви Ганя

Аз всъщност им звъннах, признавам си. Изобщо не се подведох по тези мнения, висящи по форумите – викам, че може да излезе нещо свястно като оферта.

Преди да им звънна, направих си аз едно кафе, запалих една хубава, плътна цигара, дръпнах си мъжката, димът изпълни дробовете ми и увереността обзе цялото ми тяло. Знаех си, че звъня на професионална фирма, която ще ми обърне сериозно внимание, което в бъдеще ще доведе до наистина добре свършена работа.

Чувал съм, че те наистина обичат клиентите, с които работят, уважават своите потребители и дават наистина всичко от себе си, за да направят онова, което им е поставено като задача. Исках да съм част от тази потребителска група, която е доволна от това, че е избрала точно услугите на тази фирма.

За да бъда още по-сигурен в това, че разговорът с тях ще мине подобаващо, знаех, че трябва да отправя наистина сериозни искания, конкретни молби и да поискам конкретна цена, която ще ме устройва напълно. Е, дойде моментът, в който да им звънна и го направих посредством телефона, който е посочен на интернет страницата им.

Вдигат ми тези от EvtinDom.eu и ме питат супер любезно какво бих желал. Аз такова обслужване, държание, грижа и уважение към клиента не бях виждал.

Аз съм си леко простоват човек и такива неща ми правят впечатление, смятайте, ако им се обади някой по-изискан, направо ще ги разцелува. Те са си такива по-просветените – умните хора се надушват, какво да ви кажа.

Така де, вдигат ми хората, обясняват ми – то си личи, че са компетентни търговци в сферата на евтините домове от американски стил.

Знам, че започнах с това, че не обичам американската и западната култура като цяло, но това, което тези хора ми разказаха, направо ме удари в земята. Много добро попадение.

Все още не съм им върнал отговор с конкретно решение, но съм склонен скоро да им се доверя на любезния сайт. Така съм го кръстил, горе на отметките ми е.

Много ми харесаха, давайте повече такива изпълнения да има в този интернет! Не все по форумите да си подливаме вода, защото не ни прави чест.

Гледаме малко от малко на европейци, на западняци да приличаме, носим им дрехите, взехме им маниерите, а акълът ни все същия. Както и да е, пазете се и ако сте забравили името на сайта, за който ви говорих – Evtin Dom.eu.

Не се срамувайте – вижте ги какво правят, проверете ги. Айде, аз ще бягам, че работа ме чака, ще си купувам земя около София – абе, тия хора сбъдват мечти бе!