Samsung Electronics Co. планира да организира първото си представяне на живо на продукти от три години насам в началото на следващия месец.

Най-големият производител на смартфони в света ще представи най-новите си флагмански устройства Galaxy на събитието Unpacked на 1 февруари в Сан Франциско, с което ще отбележи завръщането си към срещите на живо, след като премина към онлайн формат след избухването на Covid-19.

Къде ще се състои представянето

Представянето, което ще се състои посред нощ в родината на Samsung – Южна Корея, ще бъде предавано на живо и на уебсайта и канала на компанията в YouTube, предава Bloomberg.

Индустрията за смартфони преживя тежка 2022 г., белязана от икономически и геополитически сътресения, които задушиха потребителското търсене в световен мащаб.

Китай, най-големият пазар на мобилни телефони в света, отбеляза двуцифрени спадове спрямо продажбите от предходната година в няколко момента през годината, което навреди на местните производители на устройства като Xiaomi Corp. и Oppo.

Въпреки че експозицията на Samsung към Китай беше ограничена от относително малкото ѝ присъствие там, компанията отчете спад в продажбите на телефони, който ще се надява да обърне с предстоящото представяне.

Apple ще прави свои екрани от 2024 г.

Американският технологичен концерн Apple Inc. планира да започне да използва собствени дисплеи в мобилните си устройства още през 2024 г., за да намали зависимостта си от технологични партньори като Samsung и LG и да използва повече собствени компоненти.

Компанията възнамерява да започне с подмяна на дисплея в най-високия клас часовници Apple Watch до края на следващата година, предава Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Екраните надграждат сегашния стандарт OLED (органичен светодиод) с технология, наречена microLED, а Apple планира в крайна сметка да внедри дисплеите и в други устройства, включително iPhone.

Промените са част от мащабните усилия за замяна на доставките на Apple със свои части - начинание, което ще даде на компанията по-голям контрол върху дизайна и възможностите на нейните продукти.

Технологичният гигант се отказа от чиповете на Intel Corp. в своите компютри Mac в полза на собствени разработки и планира да направи същото с ключовите компоненти за безжични комуникации в своите iPhone.

Представител на базираната в Купертино, Калифорния, компания отказва да коментира темата. Samsung е най-напредналият производител на дисплеи в света и произвежда собствена версия на microLED за телевизори.

Но чрез внедряването на собствени екрани Apple би могла в дългосрочен план да персонализира по-добре своите устройства и да запази по-силен контрол върху веригата си за доставки.