Само за броени дни служителите на варненската полиция разкриха извършителите на две тежки убийства, извършени на територията на областта.

След получен сигнал за полузаровено тяло в района межди селата Генерал Кантарджиево и Орешака е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

В рамките на няколко дена самоличността на жертвата била установена, а скоро след това и извършителят на деянието. Убитият е на 66 години от град Варна, с нападателят е бил негов съсед във вилната зона на града.

Убиецът е на 91 години

В хода на разследването станало ясно, че между двамата имало дългогодишни напрегнати отношения. Те се изразявали с непрестанен тормоз и физическа саморазправа от страна на жертвата към убиеца.

Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров каза, че през годините е имало нееднократни сигнали за кражби, побои, заплахи от страна на задържания, който е мъж на 91 години и към този момент е задържан.

Извършени са и две съдебно-медицински експертизи за установяване на медицинското му състояние. Преценено е, че състоянието на 91-годишния мъж не позволява да остане в ареста, но наред с това той е вменяем и може да отговаря за действията си, допълни апелативният прокурор.

За да се стигне до разкритията са разпитани над 60 свидетели и директорът на ОДМВР-Варна старши комисар Даниел Пашов използва случая да благодари на експертите от криминалистичната лаборатория на областната дирекция, допринесли за разкриването на случая.

Разкрит и случай на домашно насилие, завършил с убийство

Още един трагичен случай, завършил със смъртен случай е разкрит от служителите на реда във Варна. Задържан е 58-годишен мъж за убийството на жената, с която живеел на семейни начала.

До момента на убийството няма подадени сигнали за домашно насилие, съобщи директорът на ОД МВР – Варна. Работата и по двата случая продължава, под надзора на Окръжната прокуратура във Варна.