От технологичния гигант съобщават, че поемат официално ангажимент да преминат към пълна енергийна ефективност до 2030 г. Американският колос в технологичното производство на мобилна и компютърна техника обяви пред общността, че ще превърне бизнеса си в най-енергийно ефективния в света в срок до 9-10 години.

През 2030-та гигантите няма да са вредни

„През 2030 трябва да сме на върха в това отношение. Имаме плана, имаме желанието, имаме възможностите – сега е моментът!

Ще преминем изцяло във въглеродно неутрален режим, което ще докаже, че всеки може да го направи. Така, устройствата ни ще са абсолютно нулево въздействащи върху климата в момента на тяхната продажба.“

От „Епъл“ дори заявили, че всяка компания, която има желание да бъде доставчик на техни продукти, ще бъде задължена да се ангажира, че е 100% природосъобразна. Това сериозно обещание идва в момент, в който основният конкурент на операционната система на Ябълата – „Майкрософт“ обяви, че до 2030 година ще е напълно въглеродно неактивна.

До 2050 г. компанията дори обеща, че ще е премахнала въглерод, който ще е равен на количеството на изпуснатия от създаването (през 1975 г.) до момента. „Епъл“, обаче, не остават назад и директно излизат със своя план (те го наричат карта), който съдържа стъпките, по които ще се върви, за да се постигне предварително зададената цел.

Инициатива за расово равенство и справедливост

Impact Accelerator ще бъде един от основните приоритети на „Епъл“, с който те ще инвестират в местни малки бизнеси, движени от хора с известни затруднения. По този начин компанията ще насърчи и останалите да развият най-бедните райони на планетата, за да се стигне до справедливост.

Нещо повече – от компанията са категорични, че расовата несправедливост и климатичните промени са много тясно свързани. За да намали своите влияния върху природата, „Епъл“ ще продължат да вграждат в своите продукти рециклирани материали, а дори ще модернизира още повече процеса за рециклирането на продуктите.

В корпоративен аспект, „Епъл“ също ще се старае да използва по-малко енергия. Това ще се отрази и на производствените линии.