Както лесно се забелязва, през последните две седмици нямаше статии, които да заемат своето място в рубриката на Socialni.bg„Обзора на Ганьо“. Факт е, че може би ви е липсвало да запълвате времето си с едно приятно четиво.

Другият вариант е да не ви е липсвало грам и сега да съжалявате, че ви пълним времето с глупави истории за Ганя. Днес, обаче, историята си заслужава и заради това ви съветваме да я дочетете до края – вложете търпение, инвестирайте време и ще има резултат.

Защо нямаше Обзор цели две седмици

Да, дължим обяснение за нещата, които си позволихме да направим – да няма статии две поредни седмици. Айде, иди-дойди един път да няма – добре, ама два пъти поредни вече удря по развитието на историите с Ганьо и това със сигурност е изнервило някои от вас.

Редовните читатели на Обзора най-вероятно вече са се примирили с това, че няма да виждат любимия си герой никога повече, но днес сме тук, за да посетим деня ви и да ви покажем, че имаме кураж да се състезаваме с времето. Достойно ще се изправим срещу него и ще докажем, че сме доста по-добри.

Всъщност, истината е, че Ганьо беше на протести. Да, това ми сподели той, когато се видяхме днес.

Звънна ми в 06:00 и ми каза, че имал право само на едно обаждане докато е в ареста. По случайност, районното полицейско управление се оказа близо до дома ми в столицата.

Отидох до полицейското управление и набързо го видях. За краткото време, в което бяхме заедно, той ми сподели, че тази седмица е било кошмар на „Орлов мост“ и се извини на всичките си фенове и читатели, че не се е обадил веднага, когато се е прибрал от морето.

От момента, в който се е прибрал, е отишъл на „Орлов мост“, за да протестира срещу властта на премиера на България Бойко Борисов.

„Извращения, бе човек! Всеки ден положението става все по-зле с тези управници и няма изглед за оправия.“ – каза Ганя за всичко случващо се в държавата.

Думите на Ганьо, отправени към всички вас

Преди да си тръгна от районното, Ганьо поиска да предам на всички вас – неговите редовни читатели и верни фенове, неговите думи.

„Виж сега, репортерче, искам да им кажеш едни неща, че много им писнахме на хората! Бъди конкретен и ме цитирай точно, защото трябва да го знаят, разбираш ли?

Приел съм го лично това, че отсъстваме и трябва да го осъзнаят това, че ме е грижа за тях. Пиши точно на хартийката, че да го напишеш едно към едно.

Хора, искам да ви се извиня за това, че нямаме редовни публични изяви както преди няколко седмици. Бях на море (и аз съм човек), там имам хубави разкрития и исках днес да ви ги представя, но за зла участ ме арестуваха на „Орлов мост“.

Изнесоха ми всичко. Бях разпънал една шатра, но вече и нея я няма – отиде в камиона заедно с всичко друго, което имах.

Така де, това са материални неща и не са чак толкова важни, когато говорим за вас – хората, които редовно четете на репортерчето нещата, които ги пише. Искам да ви обещая, че другия петък ще съм на пълна линия и ще направим пълен разказ, ще разкажа за глупостите, които се случват по българското Черноморие, защото са направо скандални.

Искам да обещая публично пред вас, че нещата се оправят и няма да има повече пропуски. Сега нямам много възможност и няма как да ви разкажа по-подробно как дойдоха полицаите и ни изнесоха от мястото, на което искахме оставка на правителството на нашата скъпа родина.

Схемите са много големи и аз ще се завърна със скандални разкрития и прогнози за бъдещето.“

Това бяха думите, които дословно преписах от листчето, на което писах докато Ганьо лично ми диктуваше. Бъдете готови за огромни и скандални разкрития в „Обзора на Ганьо“ – другия петък, точно преди обедната ви почивка!

А какво се случи на „Орлов мост“

Полицаи и жандармеристи минаха като фортуна и прибраха всичко, което пречеше на едно от най-възловите кръстовища в столицата. Бяха задържани 12 човека, един от които е Ганьо.

Няма спор, че стана огромен панаир през нощта в столицата, както и по другите градове в провинциалната част на страната ни. Нещо повече – много хора посрещнаха петъчния изгрев по районни управления с написани актове за нарушаване на обществения ред и за блокиране на нормалното придвижване на населението.

Домашно за събота и неделя

Няма спор, че хората са изключително раздразнени от това, че властите се погрижиха за това да не изразяват гражданската си позиция. Помислете си уикенда – дали ще се развилнее гражданска война или всичко ще си остане такова, каквото е?

Как мислите, ще има ли политическо оглавяване на протеста или всичко ще си остане също толкова независимо. Има ли дубайска подкрепа целият цирк или никой не се занимава с това да възсяда звяра?

#БъдетеНезависими или #БъдетеСмели – кой от двата лагера - избирате вие?