Всеки аспект от живота на хората се променя по една или друга причина. Деветият месец си е… не, не е стряскащ освен в един друг случай, от който и аз, и Ганьо сме доста далеч.

Деветият месец от годината е съвсем достатъчен, за да направим една бърза статистика, с която да затворим цели три тримесечия и да решим в крайна сметка какво се случва с нас – обикновеното общество. Масовият българин си премина цяла една метаморфоза, бе хора.

Ние разбрахме що е то работа от вкъщи, а вече не си мислим, че хоум офиса е сложен вид професия само за избрани. Хората, които работиха от вкъщи ясно видяха, че не е толкова страшно и дори някои фирми споделят, че са вдигнали резултатността си във времената на затруднение и социална дистанция.

Празните офиси, обаче, не бяха нещата, които стреснаха българина най-много. Стреснаха го празните кръчми.

За една нация, която е свикнала зверски да се забавлява и да хвърля салфетки все едно са „пачки по стотачки“, нещата са доста трудни що се отнася до това да ѝ затворят кръчметата. Нещо повече – дори по едно време не се знаеше кога ще вземат да ги отворят.

Българинът почна да тренира, вие представяте ли си

Голям процент от хората тренират и по принцип, но в един момент нещата се промениха, защото всички почнаха да го правят и даже си беше някакъв световен тренд това да тренираш в домашни условия. Българинът стана част от света тогава, когато беше най-трудно за всички.

Нещо повече – българинът стана известно животно по Европата, защото се справи най-добре в овладяването на ситуацията. Ако слушаме един доста известен персонаж, то тук в България сме се справили най-адекватно по време на кризата и на проблемите, излезли заради коронавируса.

Ние, обаче, да вземем да си свършим работата днеска, а

Така де, ако слушате някои хора, работа винаги ще има и винаги ще се свърши. Да де, ама колкото по-бързо ни се махне от главата, толкова по-добре.

Да ви кажа под секрет, всяка петък сутрин след сутрешния си крос, пия кафе в дома си и отивам на среща с Ганьо. Чак пет минути след като го видя и разбирам днес в какво настроение е.

Обикновено сутрин е адски кисел и бързо се вкисвам и аз, защото бързо разбирам, че и днес няма да стане разговор. Така де, понякога няма да крия, че успявам да го омилостивя.

Днес бе един от тези щастливи моменти, в които успях да си свърша работата наистина професионално и Ганьо нямаше никакъв шанс срещу въпросите, които му зададох. Бил гледал Цветанов сутринта и щом каже нещо подобно, то означава, че трябва да се адаптирам към персонажа ни с труден характер.

Така де, веднага подех темата и отвърнах с: „Добре де, и какво каза Цветанов?“

Ганьо се зае да ми отговори на този въпрос и веднага побърза да осъди бившият втори в ГЕРБ. Каза, че сто процента според него той е снимал в спалнята на Бойко. Ако не било лично, то поне той е дал парите, с които се е платил масрафът.

„Абе, репортерче, ти наясно ли си, че тоя Цветанов не е толкова прост и безобиден, колкото се изкарва. Апартаментгейт си е чист изнасилвач на съзнания, хората му вярват по някаква причина и нищо не подозират.

Всеки му се иска да е така, както той ги изкарва нещата, ама вътрешно хората не са малоумни. Ти българинът не мож го прави на будала вечно – той си знае интереса и рано или късно ще си вземе своето.

Всичките ще ги разстрелят един ден – я физически, я ментално, ще им дойде края, репортерче, ще видиш ти и тогава сети се за мене какви съм ти ги говорил тука на по кафенце. Гледай и думите ми правилно да предадеш и да няма разни разочарования от хората и да си мислят, че говоря тука глупости.

Казвам ти го, щото знам какво ще стане и съм сигурен в тия работи, дето ги говоря, а не се преструвам с празни приказки. Не мога да съм напълно сигурен, обаче, това ме дразни, защото не определям аз играта, а някой отгоре спуска списъка с правилата, както го казаха от NOVA.

Така ги издадоха… репортерче, ти помниш ли ги?“

След този въпрос във финала вече не знаех какво да кажа освен това, че наистина си спомнях какви се бяха надробили в една от най-големите медии в България. Бая се изпуснаха тогава.

Домашно за събота и неделя

Ехо, утре е уикенд вече. Даже още тази вече ще стане уикенд, да бе, днеска след работа.

Два дни безгрижие и без работни проблеми. Няма да се плашите, защото онези от вас, които си мислят, че днес няма да свърши, спомнете си как беше понеделник и уикендът бе толкова далеч, че ни се струваше, че ще е другата година.

Сега, да си кажем честно, Ганьо каза просто да си помислите какво ви е променило вас в тези 9 месеца. Той апелира да бъдете честни ако не пред останалите, то поне пред себе си.