Привет, келепирджии! Днес е петък и е време да нахлуем в него бързо, неразумно и безнаказано като луксозна кола на светофар – връхлитаме, отнасяме ви и после никой нищо не е чул за нас.

Въпреки това е време за малко усмивки, щото… келепир.

Приветстваме ви отново в рубриката на Socialni.bg „Обзора на Ганьо“. Цяла седмица ви я рекламираме, а сега е време да свършим малко работа в това отношение.

Най-вероятно разбирате защо сложихме рубриката за петъчните дни – тогава най-малко ни се мисли за сериозни неща, а с Ганя никога нищо не е сериозно. Помните ли, когато ви казахме, че Ганьо нищо от всичко не разбира… излъгахме ви.

Ганьо едно нещо може да прави и то е да кара хората да се усмихват. Истински виртуоз в причиняването на усмивки е Ганята, стига да му плащат, а на нас не ни е малък бюджетът за него… бирник.

Естествено, за да си кажем истината, той е от онези, които предизвикват усмивки с разсъжденията си, защото буди малко съжаление. Не му е лесно и на него да ги мисли всички тези неща.

„Мой, това обзор ли е или какво?“

Да, я малко по-сериозно! Socialni.bg да не ми е бащиния да си проповядвам глупавите уводи, стягам се и почвам с конкретните събития от седмицата.

Този път Ганьо беше в настроение и искаше сам да пише на „тоя таблет лий, компютър лий“. Така де, ако има правописни грешки, да знаете защо е.

Taka prez 23ta sedmicu ma gudinata na 2020 ne sa slu4iha koi znai kolku veliki raoti… Ганьо, Ганьо, моля ти се, това е Socialni.bg. Извинявай, не се цупи, запали една цигара, аз ще пиша – ти говори.

Извинявам се!

Така, през 23-тата седмица на 2020 година не се случиха кой знае колко велики неща. Да, имаше една-две издънки на разните му министри и депутати.

Само арестуваха един от тях, друг го уволниха. Да, всъщност говорим за един и същ – горко му на човечеца. Ааа, забравих… футболът в България почва днес – поредната причина да се разсмеем от сърце, че то и един футбол.

Спирам аз да коментирам. Оставям ви да прочетете какво каза Ганьо в тазпетъчната ни среща, като ви казвам в аванс, че и днес няма да ви кажа как изглежда той – виждам, че не четете особено. Едва ли ви интересува.

„ЛЕВСКИ И ТЕСНИ ПИЧОВЕ!“

Така, след като предната седмица по това време разбрахме, че българинът може да направи бизнес даже от боклука, този петък е време да поговорим за други неугледни неща, които миришат.

Български футбол, комедиен канал – бе, както и да го наречете, няма да сгрешите. Всъщност, имайте предвид, че Ганьо грам не гледа футбол, но го разбира (ШОК!).

Питах го какво е засада, не успя да ми отговори, но за сметка на това знае как се пише думата „дузпа“. Каза, че е на сто процента сигурен, че се изписва със „С“ – оставих го да си мисли, че е прав, но другия път ще отида при него с правописен речник.

„5G-глупостите“

В този евтин абзац няма да срещнете някакви сериозни неща, граничещи с велико творческо мислене. Освен, че е евтин, абзацът ще се отнася до онази любима страна на българина – жени/женски/женки и още много… много… Ганьо, спри!

Понеже имаше наплив в социалните мрежи да ви се говори за 5G-глупостите, попитах Ганьо и за това. Той, естествено беше подготвен. Веднага взе да се озърта и да пита къде са петте момичета на едно място.

След като бързо му обясних, че не става дума за 5 джи-точки, той някак си се натъжи. Изглежда зажаднял, но айде да не му обръщаме внимание на това, казахме, че ще има усмивки в този петък, а досега освен темата за българския футбол, друго не ни е разсмяло.

Според Ганьо тия пет джи работи не са много законни и дори са отровни за околната среда (каза човекът, който вече хвърли три фаса в дупките на капака на шахтата до него). Охх, за това в такива моменти се разсмивам от съжаление към човека.

При ето такива постъпки от страна на хората около мен, виждам, че ганьовщината живее и дълбае неуморно в съзнанията у всеки. Ганя ви не е от хората, обаче, които ще си признаят, че са малко от село – по-скоро ще обвини вас, че поставяте всички под общ знаменател.

Точно така, кои сте вие, че ще генерализирате! Малеее, като казахме „кои сте вие“ – свършиха брифингите.

Последният епизод беше вчера. Ужас, сега единственият стимул да ставаме в четвъртък си отиде, та питах Ганьо какво мисли по темата.

„Генералът си тръгва от нас също толкова безвъзвратно, както спомените от световното през 94-та. Искам този човек да го учат децата ми по учебниците в раздел „Трето българско царство“.

Искам той да ги научи да си мият ръцете, също както научи мен. Аз даже почнах и подметките на обувките да си мия след като ходя в градския, че знам ли къде е бил тоз автобус.

Колкото до брифингите, аз друг освен Генерала не знам там. Даже и чалга песен му направиха на човека, 'фала!“

Размисъл за събота и неделя

Така, келепирджии, дойде и краят на седмицата, а следващите дни са съдбовни. Нагледайте се на комичен български футбол и имайте куража да посрещнете първия ден от 24-тата седмица на шестия месец на 2020, щото и понеделникът крие своя чар... бая го крие.