През тази седмица Meta Platforms планира да предостави на служителите си повече подробности за това как ще реализира визията си за метавселената, предава технологичният сайт The Information.

Според двама настоящи служители, на единия от които е казано, че ще бъде направено важно съобщение, компанията насърчава служителите да се включат в срещата на всички служители във вторник.

В публикация във вътрешната система за съобщения на Meta главният оперативен директор на Instagram Джъстин Ософски пише, че компанията планира да предложи повече информация за това как ще изгради метавселената, обхващаща както продукта, така и културата, казва един от източниците.

Метавселената е вид интернет мрежа, в която хората могат да взаимодействат в среда на виртуална реалност, носейки очила за разширена реалност на Meta.

Защо се стига до среща точно сега

Срещата се провежда след бурен период, в който акциите на Meta се сринаха, след като компанията прогнозира бавен растеж на рекламния си бизнес. Meta също така отчете загуба в размер на 10 млрд. долара от подразделението си Reality Labs, което създава продуктите за добавена и виртуална реалност, които са в основата на метавселената.

Веднага след финансовия си отчет и срива на цената на акциите главният изпълнителен директор на концерна вече проведе среща със служителите, за да се опита да ги насърчи и успокои.

Зукърбърг е повторил коментарите си отпреди един ден пред инвеститорите, като е казал на служителите, че гигантът в социалната мрежа е изправен пред „безпрецедентно ниво на конкуренция" на фона на възхода на TikTok, конкурентната платформа за „вирусни видеоклипове“.

Приложението Instagram на Meta има имитация на TikTok, наречена Reels, върху която компанията сега поставя приоритет.

Защо някои служители прегряват на работните си места

В Meta вече се обсъждат начини за задържане на служителите в условията на спад на акциите. Гигантът в областта на социалните медии обмисля удължаване на съществуващите тридневни празнични уикенди, е казал Зукърбърг, отговаряйки на въпрос за прегарянето на работното място.

Той също така е насърчил изтощените служители да използват отпуските си и е добавил, че въз основа на житейския си опит преминаването към четиридневна работна седмица завинаги не би било продуктивно.