Точно така, казах това, което всички си мислим. Майната на всички стартъп компании с техните 30-минутни сутрешни рутинни преглеждания на „TechCrunch“, „TNW“, „Wired“, „Gizmodo“, „Mashable“, „The Verge“ и „ProductHunt“ – всичко това, за да не се чувствате „изоставени“ в собственото си социално аутсайдерство.

Майната на вашите изключително странни разговори и неща като „OMG, видя ли новата опция на Snapchat? OMG, Instagram напълно копира Snapchat? Видя ли последното видео на Зук(ърбърг)? OMG, видя ли последния туит на Илон Мъск? OMG, имам голи снимки на майка ти и поредната кандидат-кметица.“ Майната на всичко това. На никого не му пука.

Майната и на налудничавите ви работни часове. На никого не му пука, че Илон Мъск работи по 100 часа на седмица и че Мариса Майер има 130-часова работна седмица, докато все още кърми новородените си деца. Междувременно у нас е популярен изразът "Абе, ти на работа ли ходиш? Направи си стартъп компания".

Вие не сте Илон Мъск, не сте и Мариса Майер - вие сте Бай Ганьо

Няма да отидете в космоса и няма да построите следващия Space X, най-много да направите паметник на Бойко в Банкя, най-много да нарежете дървата си в някой Лондонски парк. Направете ми услуга, махнете ши*ания си Мак и отидете да поиграете с децата си, и без това не помнят как изглеждате.

Майната и на културата ви на пиене. Моля, спрете да отпразнувате всяко скапано въображаемо постижение с уиски, бира, или пица и бира. Да не би всяка „готина“ компания да разполага със собствен бар вече? Окей, ще дойда да работя за вас, защото имате 17-годишно Гленливет, а не 15-годишно. Това ще ме мотивира да идвам на работа всеки ден и да си тръгвам нокаут…

Майната на хранителните ви маниакалности. Защо по дяволите всичко при вас трябва да е толкова екстремно? От едната страна имате плюскащото пица офисно чудовище, което се тъпче постоянно, а от другата страна разполагате със скапаняка, който е маниак на тема организация и пие единствено ши*ан „Soylent“ (изкуствена хранителна добавка, която замества храната, бел. ред.). Сериозно ли?

Майната и на всички онези партита, които си спретвате, след като съберете пари. Не го ли схващате? Току що изкопахте гроба си още по-надълбоко. Всеки един ден, в който не ви се налага да продавате още една част от компанията си, трябва да е празник за вас, или поне празник за бъбреците ви.

Майната на плановете ви за етажи с отворено пространство – наистина ли мислите, че Марк Зукърбърг изгражда плановете си за „Фейсбук“, докато служителите му се стрелят с оръжия-играчки навън?

Майната на стоящите ви бюра, бюрата с топка за упражнения, лежащите бюра и бюрата с бягаща пътека. Те няма автоматично да изпарят всичкия онзи чипс, който току що погълнахте, така че престанете с простотиите и седнете в нормален стол на нормално бюро, като нормалните хора.

Майната на вашето „да четем по 1 книга на седмица“. Никой не може да чете толкова бързо. Нека го повторя – Никой не може да чете толкова бързо. Защо не помислите за това наистина да прочетете тази книга? Майната на цитатите ви на Малкълм Гладуел и Дан Ариъли и престанете най-накрая да цитирате „Lean Startup“ (методология за развитие на бизнеси и продукти, целяща да съкрати производствения цикъл и бързо да установи дали предложения бизнес модел е жизнеспособен, бел. ред.), за Бога. Всички сме я чели…

Майната на днешните „предприемачи“

Наистина – всеки е ши*ан предприемач. Особено онези току що излезли от университета тип предприемачи. Само, за да знаете – нарича се „безработен“. Други опции са "фрийлансър", "инфлуенсър", "гуру", "визионер", "ментор" и прочие.

Майната на това да работите в гараж и майната на вашето двуквадратно „работно място“. „Хей, поне мога да водя кучето си на работа!“. Не, серионо, майната ти.

Майната на производителните откачалки. Карате ме да се чувствам лошо за това, че съм станал „чак“ в 6:00ч. Мамка му, станали сте в 4:30ч., медитирали сте 30 минути, отделили сте още 30 минути, за да прегледате тримесечните и годишни си „цели“, след това сте погълнали един вкусен „Soylent“ шейк, докато сте разгледали последните трендове в нета.

Майната на ултрамодерните ви шумоизолиращи слушалки и „Помодоро“ (доматени) таймери, на скапаните ви списъци със задачи, приложения, бележки, лепящи се бележки и Бог знае какво още.

Майната ви за това, че ми обяснявате как телевизията е загуба на време, но в същото време сте почитатели на „Netflix and chill“. Всички вие гледате същите скапани телевизионни предавания.

Спрете да говорите за това как „Mr. Robot“ (американски трилър сериал) е почти като вас, защото обичате да правите същите неща. Само че сте ши*ан робот, това е разликата. Продължавате да се подигравате на това как сериалът на HBO „Силиконовата долина“ е тоооолкова реалистичен, вместо да си зададете въпросът „Защо“.

Майната на тъпите ви интернет „event-и“

Всеки там е CEO/Founder/Co-Founder/President на нещо си и всички те изграждат минимален жизнеспособен продукт, за да разбият пазара и онзи икономически ръст е гарантиран.

Майната на функционалните ви флагове и безкрайни вариации във вашите A/B тестове. Искам да получавам една и съща версия на сайта ви всеки път, в който го обновявам – спрете да ми го променяте, по дяволите.

Майната на вашите стартъпи с екстравагантните ви партита и щури off-site event-и, които струват прекалено много пари, които по принцип трябва да използвате, за да купите няколко нови сървъра.

Майната на пилеенето на пари за пинг-понг маси, които никой не използва, майната на музикалните стаи, стаите за спане, стаите за медитация, стаите „без стрес“, пилатес стаите, джагите, плейстешъните и всички други безсмислени тъпотии.

Майната на налудничавите награди и поощрения, които давате. Майната на политиките ви за неограничени отпуски – пълна тъпотия са. Всички знаем, че така или иначе служителите ви, ще си вземат по-малко отпуски.

Нека обобщим отново - Майната ви, СтарТъпи!

Източник: Medium.com