„Това ми се случва за първи път“ обичайно са думи на мъж, който в даден момент не е могъл да получи ерекция или е изгубил твърдостта си по време на сексуален акт. И дамите и господата знаят, че колкото и неприятна да е тази ситуация понякога се случва.

Това може би е най-често срещания проблем, когато стане на въпрос за засечки между завивките, но със сигурност не е единственият. Преждевременната еякулация е друго състояние, което пречи за достигане на удоволствие по време на секс както на мъжете, така и на жените.

Няма данни точно колко мъже в живота си са имали преждевременна еякулация, защото господата рядко успяват да споделят толкова лична информация за себе си. Въпреки това се смята, че процентът никак не е малък и както се казва и при липсата на ерекция – може да се случи на всеки.

Какво представлява преждевременната еякулация

Без значение дали ви се случвало да свършите преждевременно или не, трябва да се запознаете със значението на термина преждевременна еякулация, за да разберете напълно какво представлява това състояние.

Нека да разгледаме определението стъпка по стъпка. Първо да уточним какво значи еякулация. Това е процесът по отделяне на семенна течност от пикочния канал на пениса. Навярно няма мъж, който да не познава удоволствието, което се създава в момента, в който сменната течност се изхвърля.

Преждевременна еякулация е състоянието, в което сперматозоидите се изхвърлят много скоро след започване на сексуалния акт, от което мъжът не получава достатъчно удоволствие.

Бързото свършване може да се случи преди проникване или до 1-2 минути след началото на сексуалния акт. Разбира се, на всеки един мъж може да се случи да е много възбуден преди да проникне в своята партньорка, което да повлияе на издръжливостта му и да провокира еякулацията да се случи по-рано.

Когато говорим за състоянието преждевременната еякулация, става въпрос за перманентно изпразване в рамките на минута или две след проникване. Част от симптомите на този неудобен мъжки казус са невъзможността да забавите еякулацията по време на полов акт и чувство за разочарование, което кара мъжете да избягват интимна близост.

Защо това се случва – какви са причините за преждевременната еякулация

Дамите и господата, които са преживявали подобна ситуация знаят, че тя създава неудобство между партньорите. Поради бързото свършване много дами остават незадоволени, а мъжете разочаровани от себе си, което подкопава тяхното самочувствие на богове в леглото.

Причините за преждевременната еякулация вълнуват всеки, който пряко или преносно е изпитал негативните резултати от това състояние. Не е определена ясна причина, поради която един мъж може системно да свършва бързо.

С възрастта повечето мъже успяват да задържат достигането до връхната точка за по-дълго време. Въпреки това, преждевременната еякулация често се появява, когато мъж за първи път има сексуален акт с нова партньорка.

От тази гледна точка можем да заключим, че причините за бързото свършване са по-скоро психологически, отколкото физиологични. Основно те се коренят в притеснение, което мъжа може да изпитва относно как ще се представи в леглото и дали ще успее да задоволи жената до себе си.

Една от най-често срещаните причини за преждевременна еякулация е еректилната дисфункция. Това е състояние на неспособност за постигане или задържане на ерекцията. Като причина за еректилната дисфункция отново се посочват по-скоро психологически фактори, отколкото физически.

Например, ако един мъж преминава през период на емоционален или физически стрес е много вероятно той да не успее да задържи ерекцията си за дълго време, което да доведе и до по-бързо изхвърляне на сперматозоиди.

Интересно е да отбележим, че използването на пенис помпа е подходящ метод за справяне с еректилната дисфункция, защото тя помага за стимулиране на притока на кръв към пениса.

5 тайни оръжия и техники, с които да се справите с преждевременната еякулация

След като обсъдихме проблема с бързото свършване и еректилната дисфункция, е време да ви дадем няколко решения, с които да подкрепите своя приятел, за да успеете да се наслаждавате повече на интимността с партньорката си.

Ще ви представим 5 техники, които да изпробвате, за да подобрите издръжливостта и твърдостта на вашата ерекция.

1. Забавяне на еякулацията

Като начало започваме с една добре позната техника на всички господа, които не са особено издръжливи в леглото. Не ви виним, защото знаем, че е трудно да устоите на гледката на добре изваяното женско тяло, докато в същото време сте проникнали в нея.

В такива случаи може да забавите еякулацията си, ако спрете за няколко секунди и извадите члена си от дамата. През това време стиснете пубисния си мускул (мускулът на тазовата диафрагма) и поемете дълбоко въздух. Може да повторите това няколко пъти, докато усетите, че започвате да се отдалечавате от връхната точка на удоволствието.

2. Свършете сами преди срещата

Това е нещо, което много мъже правят, преди да се видят с дама, която знаят, че ще ги подлуди още преди да са започнали със същинската част. Отделете няколко минути за самозадоволяване, за да освободите насъбралата се напрежение и да изхвърлите семенната течност, която ще бърза да излезе от вас в момента, в който се възбудите.

По този начин ще бъдете много по-издръжливи щом пристъпите към реалния сексуален акт. Това е сигурна техника, която ще ви гарантира, че няма да разочаровате дамата до вас с преждевременна еякулация.

3. Спрей за забавяне на еякулацията

В сексуалната козметика има много интересни продукти, които ще са ви от полза за увеличаване на интимното удоволствие. Спрейовете за забавяне или задържане на еякулацията се използват с цел намаляване на свръхчувствителността на члена.

Тези продукти влизат в употреба, за да удължат сексуалния акт и да забавят изпразването. Това ще ви донесе повече време за удоволствия и ще подобри представянето ви в леглото.

4. Използвайте по-дебели презервативи

Презервативът има голяма роля в секса, не само за осигуряване на безопасен интимен акт. Използването на презервативи със задържащ ефект може да ви помогне да забавите достигането на оргазъм и изхвърлянето на семенна течност.

Тези кондоми са по-дебели от обикновените и се използват с цел намаляване на чувствителността на пениса. Тайната на презервативите за задържане се крие в здравия латекс, от който са изработени.

Някои от тях имат и специално покритие, което се нарича безокаин. Това създава лек анитсптичен ефект, от който членът изтръпва, което действа в посока намаляване на чувствителността.

5. Метод на стискане

Този метод наподобява техниката за спиране, но след като извадите пениса си трябва да го стиснете в основата. Вашата партньорка може да ви помогне за извършването на тази техника като стисне и отпусне члена ви няколко пъти.

Тук можем да ви разкрием още една малка тайна, която някои мъже споделят, че работи за забавяне на изпразването. Ако усетите, че сте близо може да спрете да се движите и да останете в жената, без да изваждате пениса си. В това време жената може да стегне мускулите на влагалището си, което ще даде много подобен ефект на метода на стискана е ръка.

Надяваме се, че ще намерите за полезни техниките и оръжията, които ви представихме в тази статия. Извършвайки ги вие не само ще удължите вашето удоволствие, а и това на вашата партньорка.

Жените също се вълнуват силно как могат да помогнат на мъжа до себе си да забави еякулацията си и да им предостави по-продължителен полов акт.