Въпреки непрестанния бойкот, на който е подложена огромната компания, „Фейсбук“ представи един от най-добрите си проекти до този момент. Говорители на компанията заявяват, че това, което ще дадат на хората, е нещо, което ще им помогне много за развитие както в личен, така и в професионален план.

Приветствайте „Messenger Rooms“

През вчерашния ден "Фейсбук" представи нов начин на излъчване на живо на своята платформа Messenger Rooms. Платформата ще е нова и ще дава възможността участие на живо в един и същ конферентен разговор да вземат до 50 потребители на платформата.

Това ще помогне изключително много на хора, които не са се виждали с близките си много отдавна, но искат да се съберат с тях. Според „Фейсбук“ това е един перфектен начин да преминеш затворените в момента граници на държавите и да се видиш с най-близките си.

В професионален аспект новостта на „Фейсбук“ ще има още по-голямо приложение, тъй като една основна подробност е много, много важна.

Създателят на "стаята", в която са и всички останали, ще може изцяло да контролира предаването на живо, както и неговите участници, така че продуктът да стане подходящ за по-големи онлайн събития и конференции, например. В днешно време това е един от най-предпочитаните методи поради мерките за социално дистанциране, предизвикани от коронавирус пандемията.

Според официалното изявление, излъчванията на живо от страниците на "Фейсбук" са се удвоили през юни 2020 г. в сравнение с годна по-рано. Водещ брой подобни предавания е имало най-вече заради предаванията на живо, правени през март тази година.

Още от света на технологиите

На среща в Лондон американският държавен секретар Майк Помпейо обсъди надълго и нашироко с британския премиер Борис Джонсън начините за евентуално справяне с нарастващата мощ на Китай. Срещата се състоя само седмица след като британското правителство забрани в националната мобилна мрежа от пето поколение да се използва оборудване на гигантската китайската компания „Хуавей“.

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп приветства забраната, твърдейки, че е повлиял благоприятно на Лондон да я наложи. Великобритания отрече да е взела решението си под политически натиск от страна на САЩ, припомня Ройтерс.

Според дипломати, които са близо до ситуацията, в момент, когато от Лондон втвърдяват отношението си към Китай заради действията му за справяне с новия коронавирус и закона за националната сигурност в Хонконг, визитата на Помпейо е опит за укрепване на решимостта на Джонсън.

Те считат още, че визитата е е знак за потенциална награда под формата на споразумение за свободна търговия с Лондон след Брекзит. След разговорите си с Джонсън в градината на премиерската резиденция на "Даунинг стрийт" 10, държавният секретар определи посещението си като „със сигурност конструктивно“.

"Дълготрайните, силни отношения между страните ни са основата на днешната ни откровена дискусия по различни въпроси - от мрежата 5G до преговорите за двустранна сделка за свободна търговия", каза той относно визитата и отношенията Вашингтон-Лондон.

Помпейо поздрави Великобритания за решението да откаже достъп на "Хуавей" до държавната си телекомуникационна мрежа, определяйки го като правилно. Опасността е от това, че личните данни на гражданите й биха могли да попаднат в неправилните ръце на китайската комунистическа партия.