Убедени сме, че щом чуете Black Friday, у повечето от вас мигновено се прокрадва мисълта за изгодни покупки и оферти на века.

Истината е, че този така дълго чакан последен петък от месец ноември е времето, в което хората развързват кесиите и са в готовност да похарчат не малка сума средства, поради простичката причина, че чувстват себе си като късметлии. Дали това наистина е така, ще се опитаме да ви подскажем в текста по-долу.

Черният петък или Black Friday, както обичаме да го наричаме, заради това, че изговаряйки думите на английски език чувстваме себе си с една идея по-интелигентни и модерни, не винаги е перфектният ден за пазаруване.

Ако предварително не сте се погрижили за изготвянето на перфектния план и съвършената стратегия, то е твърде вероятно вие да се окажете прецаканите, а не самите търговци.

Независимо от това каква сума сте решили да похарчите в този ден, предназначен за шопинг, то задължително премислете внимателно и разумно как ще процедирате и към какъв план ще се придържате.

В статията по-долу ще акцентираме върху десет безценни съвета, които ще ви помогнат при изграждането на стабилна стратегия свързана с пазаруването на Black Friday.

Ако успеете да запомните едва няколко от тях, то пак ще се окажете печеливши и няма да сбъркате.

Пожелаваме ви приятно четене и месец по-късно – разумно пазаруване, което да няма за цел да източи банковите ви сметки.

1. Обмислете каква сума сте готови да похарчите на Black Friday

Прави ни впечатление, че не малка част от потребителите, виждайки червените етикети, хукват като бикове към тях, насочвайки главите си право напред.

Забравяме за всичко, което предварително сме си мислили и стремглаво се отправяме към касата, където се изисква от нас да заплатим конкретния артикул. Това е грешка.

Контролирайте се. Не допускайте да се превърнете в една от онези опитни мишки, опитвайки се да се измъкне от клетката си, докато друг се кани да експериментира с нея.

Дори и да нямате нужда от нищо конкретно, то съветът, който можете да получите от нас, е да си отделите все пак някаква сума.

Все нещо би могло да ви хареса, ако сте решили да посетите някой от онези огромни молове, пръснати по всичките краища на вашия град.

Все пак Коледата е само месец по-късно след прочутия по цял свят Черен петък и не виждаме нищо лошо в това да си отделите някаква сума, било то за подаръци или друго, с което да поглезите себе си.

Започнете да спестявате от днес и не позволявайте на първичните ви желания да ви подвеждат.

2. Практичност и организираност

Какво искаме да ви кажем с това? Един списък никога няма да се окаже излишен, когато става въпрос за пазаруване.

Добре е да превърнете това в навик и винаги със себе си да носите лист и химикал. Ако ли пък това ви се струва остарял метод, използвайте някое от модерните приложения на смартфона си.

3. Пазарувайте седмица преди Black Friday

Да, точно това имахме предвид! На хората, като че ли им е по-лесно да се смесят с тълпата и да се втурнат през глава с всички останали, бутайки се пред входовете на магазините с ясната мисъл да не пропуснат своята златна възможност.

Знаете ли, че 90 процента от доказаните марки по света пускат намаления още седмица преди прочутия Черен петък?

Те не разчитат на един ден, а на много такива. Ето защо ние ви предлагаме да следите постоянно намаленията във вашите любими магазини и да не чакате за ниски цени на Black Friday, когато да пазарувате, а да го направите спокойно и без да се налага да се борите с друг потребител за конкретна дреха, козметика, техника или друго.

4. Бъдете на „Ти“ със социалните мрежи

Понякога магазините пускат кодове за отстъпки и специални привилегии единствено в социалните мрежи.

Не пропускайте да се възползвате от тази възможност и следете стриктно любимите си сайтове – превърнете се в нинджа.

5. Направете списък на магазините, които възнамерявате да посетите

Много от магазините са със специално работно време в деня на Черния петък. Погрижете се за това да сте се информирали предварително, така че да можете да си направите план за действие.

6. Сравнявайте цените на продуктите

Ясно е, че опашките на касите се очаква да бъдат прекалено дълги и със сигурност ще ви се налага да чакате известно време, докато дойде вашият ред.

Това, което ви предлагаме да направите, е да сравните цената на продукта с тази в останалите онлайн магазини. Ако забележите, че на друго място се предлага по-евтино, то просто пропуснете реда си.

7. Можем ли да върнем продукта

Информирайте се за това дали продуктите, закупени от вас на този ден, могат да бъдат върнати обратно, в случай, че размислите.

8. Бъдете разумни

Никога не пазарувайте, заслепени от желанието си да притежавате конкретна вещ, без дори да сте помислили дали имате нужда от нея.

Нима изпитвате потребност от още предмети, които да изпълват шкафовете и чекмеджетата у дома?

9. Търсете ваучери

Много от магазините осигуряват купони и ваучери, благодарение на които да закупите конкретна стока на по-ниска цена на Black Friday.

Задължително се информирайте за тази подробност, така че наистина да си е струвала инвестицията.

10. Никога не взимайте пари назаем

Пазаруването на Черния петък не значи да искаме заем, за да бъдем като всички останали.

Не забравяйте, че месец по-късно ще може да се възползвате от същите намаления, озаглавени като „Коледни промоции“.

Надяваме се нашите съвети да са ви били полезни и да се почувствате като печеливши след края на самото пазаруване в най-известния и прочут петък от годината!