Феновете на телефоните iPhone на марката Apple ще се наложи да поизчакат преди да успеят да зърнат новите модели смартфони на любимите си Apple. Това гласят актуалните слухове от кухнята на технологичния свят.

Защо всичко хубаво става бавно

За забавянето на iPhone 12 се заговори още преди няколко месеца, като причината, без изненада, се крие в глобалната коронакриза, която удари веригите на доставки и спъна не само потреблението, но и производствата дори и на най-големите в бранша, каквито са от „Епъл“.

А Apple сглобява своите телефони не къде да е, а в Китай, който първи падна жертва на пандемията COVID-19. В резултат на пандемията се наложи „Епъл“ да предприемат драконови забрани.

Към днешна дата заради забавянето на производствата, гигантът от Купертино явно планира да измести премиерата за по-нататък. По дългогодишна традиция тя се е провеждала винаги във втория вторник на месец септември.

Първоначално се очакваше и сегашното събитие да се състои по това време, а да се отложи самото пускане на новите смартфони на пазара. Явно нещата са доста по-сериозни.

„Епъл“ и 5G-то

Според японския блог Mac Otakara, обаче, премиерата ще е едва през втората половина на октомври, а пазарният дебют – през ноември, уточнява MarketWatch. Т.е., цялата процедура ще се измести с цял месец напред във времето.

Очаква се Apple да лансира четири модела iPhone 12, включително и 5G версия. Компанията изостава, по нейни думи умишлено от 5G модата.

Докато конкурентите отдавна вече пуснаха устройства, поддържащи мрежи от ново поколение, американският гигант мотивира забавянето си с липсата на достатъчно развита инфраструктура.