Астрологията е древна наука, която в буквален превод значи „знание за звездите“. Чрез знанията, които дава за позициите и движенията на небесните тела, най-вече на планетните и звездите се определят заложбите житейския път и качествата на човек.

Астролозите вярват, че всяко събитие, случващо се на Земята е отражение на процесите, протичащи в Космоса. Също така се смята, че освен от възпитанието и средата на човек, личните му качества, силни и слаби черви, умения и взаимоотношения имат връзка с неговия зодиакален знак. 

Всеки човек има водеща планета, определен асцендент и характеристика на множество зодиакални знаци в наталната си карта, които определят личността и интересите му. В тази статия ще се съсредоточим върху зодия Везни. Ще ви разкажем всичко характерно за тази зодия, кои са положителните и отрицателните качества на хората родени под този знак, подходящите партньорства, взаимоотношения със семейство и приятели и кариерно развитие. 

Зодия Везни, характеристики, добри и лоши черти (23 септември – 22 октомври)

За хората представители на зодия Везни е характерно да смирени и справедливи. Везните  са зодиакалният миротворец, притежават вродено чувство за редно и нередно и дипломатичност. Този зодиакален знак се управлявани от Венера – планетата на любовта и красотата, което ги естетети, ценители на красотата и имат склонност да залитат по скъпи материални неща. Обичат културни събития, танци, музика и изкуство.

Зодията е въздушна, а за въздушните знаци е характерно да са ексцентрични, социални гъвкави. Везните имат вроден интелект, свободолюбивост, рационалност и приспособимост. Точно заради въздушната си природа, представителите на зодията мразят да бъдат сами, за тях партньорството, брака и това винаги да бъдат в компания с приятели са изключително важни.

Те се приспособяват много добре на ниво колектив и заради чувството си за справедливост имат склонност да избягат конфликти ситуации, да помиряват и лесно да общуват с хората. Също така са изключително сантиментални и ценят хората около себе си.

Везните се открояват със своята искреност в общуването, деликатен подход и грижа и силна привързаност към близките им хора.

Но Везните, като представител на въздушните знаци са и по-колебливи, влияят се от чуждо мнение, непостоянни са и са нервни. Склонни са да си замълчат и да не изразят мнението си в името на мирните отношения.

Също така Везните могат да станат прекалено сълзливи и да отблъснат хората от себе си, а неспособността им, да отказват и да са опозиция на нечие мнение ги оправи да изглеждат слаби противници и безхарактерни в някои ситуации.

Знакът е кардинален, а за кардиналните знаци се приема, че са вродено амбициозни и мотивирани, те управляват кръвообращението, дишането, храносмилането и всички процеси на жизнена активност.

Отношения със семейството и приятелите

Тъй като Везните винаги търсят хармония и отношения без конфликти, в отношенията си със семейството се държат по същия начин. Склонни са да се съгласят с родителите или роднините си, дори и да не са на тяхното мнение само за да избегнат проблеми и спорове. Предпочитат да откриват своята гледна точка уединение, не в градивни спорове. Като родители са отзивчиви и добри иса готови да споделят всичко с децата, за да изградят хармонични отношения с тях. Възпитават децата си тактично и ненатрапчиво.

По отношение на приятелите, те обичат да са ве компании и да общуват, но имат твърде високи изисквания за приятелското си обкръжение, Помагат при конфликти с дипломатически подход и тактично, спокойно общуване.

Кариера и пари

Тъй като за тях баланса и спокойствието са важни във всяко отношение, в работата си те не правят изключения. Те имат страхотни възможност да разговарят и лесно могат да станат лидери, но им липса инициатива за организирането на хората и решителност.

Спазват правилата и винаги се стремят да търсят истината във всяка ситуация. Имат ценности, които са водещи за тях, морал и етика, с които не правят компромиси на работа. Съобразяват се с мненията на авторитете за тях. На моменти могат да натрапят своя стил за работа. Умеят да съчетават това, което им е приятно да правят със задачите си.

Те могат безпроблемно да балансират между това колко харчат и каква част от парите си спестяват. Обичат да са в крак с новостите и модата, но могат да се въздържат от безсмислено за тях харчене. Предпочитат по възможност някой друг да съхранява парите им. Склонни са да правят романтични покупки за себе си или за партньора си.

Любовни взаимоотношения и подходящи партньори

Везните обичат вниманието и това да ги ухажват, за тях това е изключително важна част за започването на взаимоотношения. За ви харесат и „одобрят“ за партньори трябва да са убедителни и галантни.

Най-добрата съвместимост в любовен план за Везните е със зодията Близнаци. Това е така, тъй като и двете зодии са социални и обичат да в компании и да се сприятеляват. Заедно те носят един на друг различна енергия в отношенията и социалния си живот.

 За Близнаците е характерно да са разговорчиви и лесно започват разговори с всеки, а Везните със своята смиреност и тактичен подход могат да са добронамерени към всеки и да го накарат да се чувства добре дошъл в социалната група.

Близнаци и Везни са толкова подходяща двойка, защото заедно могат да създадат много хармонична и подкрепяща връзка. И двете зодии дават приоритет на честността във връзката и успешно показват и доказват, че партньорът им е обичан.

Везните си подхождат и със зодиите Стрелец и Скорпион.

Най-лоша зодиакална съвместимост за зодия Везни е със зодия Риби. Това е така, защото и двете зодиите избягват конфликтни ситуации, както и това да изразяват и отстояват мнението си. При възникване на конфликт във връзката им не биха били способни да го решат, а просто ще го пренебрегнат и ще премълчат за проблема.

Везните могат да действат спонтанно, а това е поведение, което не се харесва на последователните и планиращи Риби.

За да привлечете вниманието в любовен план на мъж, представител на зодия Везни, имайте предвид че те ценят красотата и естетиката. Впечатляват се от поддържания, спретнат външен вид на човека отсреща, а за да започнат връзка с вас, в началото е важно да ви харесат визуално. Когато започнат връзка с някого изграждат сериозни взаимоотношения, изграждайки доверие с човека до себе си.

Когато са с партньор ще направят всичко по силите си, за да го радват и да насочват вниманието си към него. Мъжете Везни са романтици и търсят истинска любов за цял живот.

За жените Везни пък е важно партньорът им да е добър слушател и да е някой, с когото могат да провеждат значими разговор. Те обичат да говорят за себе си и интересите си, а партньорът им да има на какво да ги научи. Но също така жените Везни искат и човека до тях да говори за себе си ида научат всичко за него.

Те могат да решат проблеми във връзката с лекота, а в началото на връзката е важно партньорът им да поддържа интереса им. Добри са в поддържането на брачни отношения и грижата за семейството и децата си.

Стил и цветове

За Везаните е присъщо да са естети и ценители на красотата. И като същински естети, те харесват стила във всяко отношение, което важи и за модата.

Цветове им са сиво, розово, бежово и черно, а най-много на усещанията и  енергията им съответства лимоновожълтото – нежно и деликатно, точно като самите тях.

Имайте предвид, че освен зодията, има много други фактори, от които се определя характера, качествата и чертите на човек. Тези са основни и като цяло за зодията, но разбира се не е задължително всеки представил на зодия Везни да ги проявява.