Twitter Inc. добавя опция, с която разрешава на потребителите да съобщават на компанията за дезинформация, но същевременно поясни, че разширената възможност за сигнализиране на туитове не води непременно до по-голяма проверка на фактите или етикети върху проблемни публикации.

Тестът, достъпен само на няколко пазара, ще позволи на потребителите да уведомяват компанията за предполагаема дезинформация по същия начин, по който могат да предупреждават Twitter за спам или злоупотреба.

Но компанията за социални медии, която няма подразделение за проверка на фактите, няма да преразглежда легитимността на всеки идентифициран туит или да отговаря на потребителите с актуализации, както прави с други видове отчети.

Вместо това ще използва сигналите като начин за проучване на дезинформация в платформата и идентифициране на тенденции или проблемни области, върху които да се съсредоточи, каза говорител на компанията пред Bloomberg.

Twitter проверява само факти за туитове от избрани категории, като избори и Covid-19, но потребителите могат да предупреждават компанията за всякакъв вид дезинформация. Социалната мрежа може да добави още категории към операциите за проверка на фактите въз основа на резултатите от теста, който ще се проведе в САЩ, Австралия и Южна Корея.

Нови iPhone-модели са напът да пристигнат

Напът сте да си купите нов iPhone? Недейте! Очакваме Apple да обяви нови модели през следващия месец, както прави всяка година. И дори ако не се интересувате от най-новото и най-доброто, компанията обикновено намалява цената на някои по-стари модели заедно с новата порция джаджи.

Apple, разбира се, мълчи за това, което предстои. Говорителка на компанията отказа да коментира бъдещите продукти както пред WSJ, така и пред Bloomberg. Но производството на iPhone е бизнес, който може да се проследи отвън, а анализаторите, които следят веригата за продажби и доставки на Apple, могат да предоставят предварително някои данни за следващия iPhone.

Как ще са кръстени тази година

Първо, как ще се казва? IPhone 13 е вероятен залог, тъй като Apple пропусна iPhone 11S и премина направо към 12.

Някои предполагат, че Apple може да се отърве от цифрата поради суеверия по начина, по който някои небостъргачи пропускат 13-я етаж. Проучване сред 3000 потребители на Apple от Sell Cell, продавач на употребявана електроника, установи, че 18% биха пропуснали от суеверие да си купят iPhone 13. Но Apple не се отказа от това да назове софтуерната си версия iOS 13 или от продажбата на 13-инчов MacBook.

Независимо дали става въпрос за iPhone 13, iPhone 12S, iPhone 2021 или дори iPhone (15 -то поколение), тази година ще има няколко нови модела.