Не и тази година според генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Според Генерала празниците през 2020 няма да се състоят в мащабите, на които са свикнали българите през годините.

Преди Великден предстои да посрещнем Цветница – хубав ден в календара, сигнализиращ, че иде един от светлите християнски празници.

Тази неделя ще имаме повод да честитим на цветята, даряващи живота ни, с красота и разнообразни багри.

За всеки от вас, господа, който си има цветенце в живота – моля ви, няма да се разболеете злощастно от нелечима болест, ако отделите време да се разходите до близкия цветарски магазин. Подарете една пъстра и разнообразна неделя на своето цветенце.

Идеи за подаръци във времена на карантина

Ако вие сте от хората, които силно се страхуват да излизат навън в тези екстремни за човечеството времена, то най-вероятно през главата ви минават най-черните мисли.

А именно, какво да подарите на вашата половинка, майка или близка приятелка. С какво да зарадваме любимите хора в живота си?

Ние, както винаги, се стараем да влезем в деня ви точно тогава, когато сме ви най-необходими. Не забравяйте, че все още има достатъчно време, в което да се подготвите за празника.

Ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, с които да разбиете представите на половинката ви, че креативността е непознато за вас качество.

Спрете да сте незаинтересованата страна и да се облягате на оправдания, че е карантина и няма какво да се направи по въпроса с организирането на празник.

Помнете, че карантината не ни дава право да се събираме на групи, но няма сила, която да ви спре да отидете сами до някой магазин, отделяйки час от времето си в дните до неделя. #COVIDреме, празници идат!

Съвет #1: Купете материали и създайте нещо сами

Не знам до каква степен сръчността е с вас, но нека не си измисляме причини да не направим нещо.

Във времена на карантина всеки може да отдели време да потърси идея за изработване на подарък в Интернет. Да грабне най-подходящото и да направи списък за необходимите материали.

След това да отиде до работещ в тези дни магазин, в който да удовлетворим желанията на списъка и да се приберем обратно, за да се залавяме за работа.

Сега следва най-трудната част – издебнете, когато половинката ви не е вкъщи. Да, знам, че на пръв поглед това звучи като невъзможна за изпълнение мисия, но все има някакъв отрязък от време, в който теренът да е чист.

Когато моментът настъпи и сте сигурни, че строителната площадка може да бъде отворена – действайте!

Изпълнете проекта си, като спазвате всички стъпки на изработка стриктно и с желание, защото все пак не забравяйте, че го правите за наистина скъп човек – рискувахте си здравето, висейки по опашки, за да купите всички тези неща, които сега сглобявате.

Когато смятате, че часът по трудово е дал прекрасен и завършен резултат, то приберете достатъчно добре своето изделие, така че половинката ви да не го завари предварително.

Във времена на карантина хората стават изключително чистещи и подреждащи. Припомнете си игрите на криеница в детството.

Съвет #2: Поръчайте нещо готово от Интернет

Да, ясно. Веднага изникна въпросът „Какво да е то?“.

Тук съветът ни е да се вслушвате в думите на партньора си. Във времената, които ни позволяват през повечето време да скучаем заедно вкъщи, разговорите на тема „Какво ти се иска да имаш сега?“ и „Какво би си купила след карантината?“ са изключително добра тактика.

Чрез тези теми вие ще накарате половинката ви да се чувства изслушана и разбрана, ще я спасите от скуката и ще се снабдите с така важната информация за това какво ще я направи щастлива. Когато се доберете до заветния отговор – действайте!

Отворете първия сайт като внимавате за действителното му съществуване. Пазаруването в Интернет крие известни рискове и би могло да бъде опасно.

Най-добре пазарувайте от сайтове, на които вече имате доверие от минали поръчки. Когато намерите най-доброто съотношение цена-качество, то не му мислете и натиснете бутона „Поръчай“.

Така бързо и неусетно ще се озовете в ситуация на обичаната и романтична половинка, която се вслушва в желанията на любимия си човек.

Има обаче и един проблем с поръчването на стоки онлайн – доставката до адрес. Това е супер рисковано начинание заради това, че в деня на доставката, когато и двамата сте вкъщи, вие трябва да сте нащрек.

Всяко отваряне на входната врата от страна на обекта на вашата изненада, би означавал своеобразен провал. Не позволявайте това да се случи и преди да поръчате, попълнете полето „Допълнителни инструкции“.

Така можете да сте сигурни, че когато куриерът на фирмата е долу, той ще ви позвъни и вие ще успеете да слезете и да имате шанс да скриете подаръка незабелязано. Знаем, че сте мачо и имате опит в това, така че не се притесняваме особено.

Съвет #3: Сгответе нещо, което тя обича

Хайде, Шеф! Време е да се развихрите в кухнята. Идеите са от нас!

Знаем, че един уважаващ себе си мачо се ражда с таланта да готви неустоимо вкусни ястия. Тъй като вие не правите изключение, замислете се кое от всички блюда би се харесало на половинката ви най-много.

Ако не ви изниква нищо в съзнанието, то може да я попитате следния въпрос: „Скъпа, ако не бяхме в условия на карантина, къде щеше да искаш да хапнем точно сега?“. Ако отговори конкретно с място и ястие, то вие имате пълната власт да го сготвите.

Купете продуктите от близкия магазин, за да не нарушавате наредбите на Оперативния щаб, върнете се вкъщи и съобщете на любимата си, че на Цветница менюто „съвсем случайно“ ще е това, за което тя си е мислила преди часове, когато ви е дала своя отговор за мечтаното ястие.

„Готвим!“