Сделката за придобиването на TikTok, която е на път да се сключи съвсем скоро, продължава да предизвика широки дискусии в световен мащаб. До крайното решение се очаква да се стигне само след броени дни, когато е и крайният срок за постигане на каквъвто и да е изход.

Докато очакваме да научим за каква цена и за какъв договор ще стане сделката и ще бъде продаден бизнеса на компанията на американския пазар, на обществеността ѝ става ясно и да едно доста интересно подобрение в самото мобилно приложение.

Новата функционалност се казва TikTok Stitch и е разработена да предостави допълнителни възможности за създаване на креативно съдържание от страна на използващите го. Потребителите ще могат да използват части от клипове на други хора и да ги добавят към своето видео, като това ще доведе до изключителна пъстрота на приложението, споделят в TikTok.

Компанията определя TikTok Stitch като един още по-вълнуващ начин да се забавлявате в свободното си време. Лесно ще успявате да колаборирате с любимите си профили в приложението.

По подобие на функцията Duel също ще ви бъде дадена възможност да изрязвате кадри от видео на друг акаунт и да го прибавяте към собственото си видео, за да разкажете още по-добре своята история в него.

Сливането на кадри между два клипа ще позволи на всеки потребител да общува още по-свободно с любимите си хора в TikTok.

За да изпробвате какви са възможностите на Stitch трябва да изберете видео, което ви харесва и искате да добавите към своя клип. След това ще ви се отваря опция "Share" бутон за споделяне, където ще видите новата опция "Stitch" в долната част на интерфейса на екрана ви, съобщават разбирачи.

Добре е да знаете, че ограничението е кадъра да е с продължителност от максимум пет секунди, за което е получено обещание да подобрение в бъдеще. Разбира се, е предвидена опция да добавите и собствена част от клипа.

Можете да подберете желаната сцена от слайдера в менюто, да изрежете и подобрите съдържанието със собствена част от видеото, което допринася значително към свободата и интуитивността.

Всеки потребител ще разполага със свободата да избере дали неговите клипове да са достъпни в TikTok Stitch, което е стъпка в поверителността. Toва ще е възможно от нова секция в "Privacy and Safety" менюто на мобилното приложение.

Всеки клип, който се обработва с функцията, ще споменава и включва линк към оригиналното видео, от което добавяте кадри и така авторството няма да е нарушено. Със сигурност TikTok Stitch ще накара потребителите да бъдат още по-активни в своите профили, споделят анализатори.

Още интересни факти около социалната платформа

Кевин Мейър, който заемаше пост на главен изпълнителен директор на популярното мобилно приложение ТикТок (TikTok), подаде оставка на фона на целия натиск на администрацията на американския президент Доналд Тръмп и обвиненията, летящи от Белия дом. Напомняме, че обвиненията са във връзка с това, че видео платформата представлява заплаха за националната сигурност на САЩ, предадоха световните агенции.

Приложението се превърна в ключов въпрос за напрежението между САЩ и Китай. Администрацията на Тръмп настоява веднага американското подразделение на ТикТок да бъде продадено на местна фирма.

Майкрософт (Microsoft) все още преговаря за купуването на американския бизнес на ТикТок, отбелязва ДПА. Приложението, което стана изключително популярно в страната, дава възможност на потребителите да създават кратки видеа - често с някои базови ефекти и музика.

Американската армия вече забрани използването му. Индия също наложи известни забрани за ползването на приложението заради друг, страничен спор с Пекин.

Мейър, който бе и бивш директор в "Дисни" (Disney), се присъедини към ТикТок точно преди да се окаже насред бурята между двете водещи световни икономики. Мейър, който по документи е американски гражданин, бе изключително ключов елемент от контрааргументацията на ТикТок, че компанията е местно базирана и не е инструмент на китайското правителство за събиране на данни на потребителите.

Тръмп, обаче, настоява БайтДенс да продаде приложението, вероятно на Майкрософт, до средата на септември и да отстрани каквото и да е неамериканско участие в компанията до ноември. Тези срокове значително притиснаха компанията.

По-късно Уолмарт (Walmart) съобщи, че ще се присъедини към Майкрософт (Microsoft) в офертата за американските активи на популярното мобилно приложение ТикТок (TikTok), предават хора от кухнята. Компанията за търговия на дребно похвали възможностите на ТикТок за онлайн търговия и реклама.

Защо Китай не си дава приложението

Китай отвърна на удара на САЩ като въведе в петък ограничения върху износа на технологии за изкуствен интелект, които изглежда обхващат типа, използван от ТикТок, за да определя кои видеоклипове да предлага на потребителите си. Това автоматично означа, че китайският собственик на платформата, БайтДенс (ByteDance) ще трябва да получи лиценз, за да изнася въпросните технологии за чуждестранни компании.

Това действие веднага бе тълкувано като спънка, която Китай установява на продажбата на ТикТок.

Администрацията на Доналд Тръмп заплаши да забрани ТикТок и нареди на БайтДенс да продаде бизнеса си в САЩ, позовавайки се на рискове за националната сигурност. Правителството се тревожи, че данните на потребителите се предават директно на китайското правителство.

ТикТок, обаче, постоянно отрича тези обвинения и води дело в опит да попречи на Вашингтон да наложи забраната. Сред евентуалните купувачи на американското подразделение на социалната медия са Майкрософт (Microsoft) и Уолмарт (Walmart), а вероятно и Оракъл (Oracle).