Производството на най-новите умни часовници на Apple е забавено заради сложния им дизайн, писа бизнес ежедневникът Nikkei, цитирайки източници, запознати подробно с въпроса.

Производителите на Apple Watch са започнали производство в малък мащаб миналата седмица, но са се сблъскали с трудности в постигането на достатъчно добра производствена продуктивност, допълва изданието, цитирано от Ройтерс.

Причината за временното спиране на производството

Производството на умния часовник временно е било спряно, докато Apple и нейните поддоставчици се опитват да разрешат проблема и да сертифицират дизайна, преди да се премине към масово производство, гласи статията.

Технологичният гигант трябва да представи умния си часовник заедно с новите си модели iPhone в следващите седмици, но проблемите могат да засегнат плановете за доставките след премиерата, пише Nikkei.

Apple е отказала да коментира въпроса.

Очаква се устройството да има по-голям екран и по-бърз процесор, писа Bloomberg. Новата линия часовници на компанията вероятно ще носи името Apple Watch Series 7.

Според Bloomberg това няма да е първият път, в който Apple Watch има проблеми с производството. Първата версия през 2015 г. беше забавена заради подобни предизвикателства.

Но тъй като Apple все още не е обявила дата на излизането на Apple Watch Series 7 на пазара, тя все още има опции. Тя може да обяви по-късна дата за доставки или по-малка бройка.

Новите часовници разполагат с технология, която доближава дисплея по-близо до стъклото за покритие, като използва специална техника за ламиниране, писа по-рано Bloomberg. Именно дисплейният слой може да причинява част от продуктовите неволи, твърди източник.

Новостите при актуалния Apple Watch

Apple разчита на новата линия, за да увеличи привлекателността на умните часовници и да продължи да подкрепя една продуктова категория, която е сред най-бързо растящите ѝ. Компанията генерира повече от 11% от своите приходи от носими устройства, продукти за дома и аксесоари през последната фискална година, спрямо 4% през 2015 г.

По данни на Bloomberg тазгодишните часовници ще са с два размера – 41 милиметра и 45 милиметра, спрямо 40 и 44 милиметра при предходното поколение. Това ще е вторият път, в който Apple увеличава размера на дисплея, след като направи същото с Apple Watch Series 4 преди три години.

Според Nikkei проблемите с Covid-19 са допринесли за продуктовите предизвикателства. Изданието не разкрива кои са източниците му.