Илон Мъск, който наскоро придоби социалната мрежа Twitter, посочи, че очаква да намали работното си време там и евентуално да намери нов лидер, който да отговаря за компанията, като добави, че се надява да приключи организационното преструктуриране тази седмица, съобщи Ройтерс.

Коментарът бе даден по време на свидетелстване в съда в Делауеър, в което Мъск се защитаваше срещу твърденията, че пакетът на стойност 56 млрд. долара заплати е на база лесни за постигане цели и е бил одобрен от услужлив борд на директорите.

Сред инвеститорите на Tesla бяха назрели опасения относно времето, което Мъск отделя на новата си компания.

Защо Мъск отделя толкова много време на компанията

"Има първоначален бум в активността, който бе необходим след придобиването, за да се реорганизира компанията. Но след това очаквам да намаля времето, което прекарвам там", каза Мъск.

Той добави, че някои инженери на Tesla са помагали при оценката на инженерните екипи на Twitter, но той каза, че това е било на „доброволна основа“ и „след работно време“.

Първите две седмици на милиардера в Twitter бяха белязани от бързи промени и хаос. Мъск бързо уволни предишните ръководители и старши лидери в компанията, а по-рано този месец в жертва на промените падна и половината от персонала на гиганта.

В сряда той изпрати имейл към служителите си с апел да изберат дали да продължат да работят в компанията, но "за дълги часове с висок интензитет", или да вземат обезщетение на стойност три заплати.

SpaceX с нова, по-висока оценка

Компанията за изстрелване на ракети и сателити SpaceX на Илон Мъск води преговори за набиране на средства, които да я оценят на повече от 150 млрд. долара.

Обсъжданата сделка представлява сериозен ръст на стойността в сравнение с оценката от 125 млрд. долара, която компанията получи по-рано тази година, казват източниците, които са помолили да не бъдат идентифицирани, тъй като обсъждат поверителна информация.

Условията, включително цената, не са окончателно определени и все още могат да се променят.

Акциите се обсъждат на цена от около 85 долара за брой, което е повече от цената от 70 долара от последното финансиране. Инвеститорите могат да закупят нови акции на SpaceX по същото време, когато служителите продават чрез частно пласиране или търгово предложение при същата оценка.

В отговор на материала на Bloomberg News Мъск написа в Twitter само „фалшиво“, без да уточнява подробности. Представители на SpaceX не са отговорили на молбите за коментар преди публикацията.