Когато дойде време да мислиш какво да облечеш за работа, може да си дадеш сметка, че много малко от дрехите ти са подходящи за офис среда. Пробваш и комбинираш различни облекла, но така и не постигаш желаната визия. Май е време да си купиш няколко рокли подходящи за офиса.

Да, роклята също може да бъде офис облекло, но не тази, с която беше миналата седмица на дискотека. Дамите, от които се изисква строг дрескод трябва да внимават за някои неща. Преди да им обърнем внимание е важно да се направи едно разделение, което ще ти е от полза при избора на облекло в различните професионални сфери.

4-те основни вида офис облекло

  • Официален бизнес офис дрескод

Делови стайлинг, които се характеризира с носенето на тъмни цветове, малко аксесоари и семпъл грим.

  • Професионален бизнес офис дрескод

Прилага се в държавни институции, банки, адвокатски и счетоводни кантори. Роклите може да имат семпли акценти.

  • Бизнес ежедневен дрескод

Практичен и удобен, но съобразен с дейността на фирмата.

  • Неформално облекло

Разчупва строгите правила за обличане. Дамите могат да носят летни рокли без ръкав. Това облекло е съобразено с сферата на работа, която не е в офис.

Да офис рокли не е толкова трудна задача

Разбира се не е уместно да обличаш прекалено къса рокля или такава с голямо деколте. Другата крайност- дълга до земята рокля също не е подходяща за офис дрескод. Заложи на дължина до коляното и избери тази рокля, която ти позволява да си подвижна.

Важно е да внимаваш и с цветовете. Повечето дами залагат на черно, сиво, кафяво или бяло за офис рокли. Няма забранени цветове, но ги подбирай според нюансите. Прекалено ярки нюанси привличат много внимание, което не винаги е желано. Щампите не са препоръчителни и не се взимат насериозно.

Можеш да се съобразиш с фирмените цветове или сферата, в която работиш.  Например, ако работиш в банка може да избереш рокля, която да е в същия цвят с логото. Ако работиш във фармацевтичната индустрия заложи на бяло, което е цвета на чистотата.

За един завършен работен дрескод трябва да успееш да съчетаеш офис роклите, които имаш с подходящото сако. Това не само носи завършен вид на визията, а е и много важно за студените дни. Роклята трябва да бъде съобразена с обувките и чантата. Отворените обувки не са препоръчителни дори и през лятото.

Daphne е бранд за женска мода, които предлага богат избор от офис рокли, подходящи за работен дрескод. В онлайн магазина Daphne.bg може да намериш следващото попълнение към офис визията си.