Принципът, на който се крепи днешният свят, е маркетинг, реклама, маркетинг, реклама и… да не забравя – маркетинг и реклама. Тези две понятия се превърнаха в основни, когато компаниите усетиха ползата от Интернет.

Да рекламираш в онлайн света си е далеч по-печелившо заради факта, че всички са там, но нека не прибягваме отчайващо до клишета от високите нива. Нещата, които са важни в областта на маркетинга и рекламата не се обуславят чрез неща, които всички знаят, а всичко се свежда до уникалност.

Колкото по-различно мислиш, толкова по-ценен си

Това го кажете на консервативните личности от времената, когато по площадите червените лозунгари крещяха неща от рода на „Не на различните!“. Да, тогава най-вероятно са имали предвид хората с различна сексуална ориентация.

Ако не се лъжа, нима повечето хора, заемащи постове по високите етажи на отдели, грижещи се за маркетинга и рекламата в големите фирми-производители на техника, не са различни в няколко аспекта?! Ооо, и още как!

Нека не го обръщаме на разврат

Важно е да се спомене, че повечето хора, търпящи обиди заради това, което са, имат отговорността да настръхвате докато гледате рекламата на най-новия модел телефон, който нямате пари да си купите. Ако настръхвате, значи са си свършили работата, а те да ви кажа, знаят какво правят.

Въпреки, че искахме да не се стига до момента, в който „ще ви кажем три отличителни черти на маркетинг директора“, май ще се стигне и до това. Помнете, че за да си на този пост, е добре да рискуваш, да не се забиваш в миналото, а да си отворен към бъдещето, да си общителен, да си няколко обиколки напред в технологичен аспект и т.н.

Какво излиза от всичко, казано дотук? Явно трябва да имаш наистина освободен поглед над нещата, за да си заслужиш пост от калибъра на маркетинг директор.

А кой според вас е най-способен да се справи на горните етажи? Ами хората с обратна ориентация, разбира се!

Те имат събрани в себе си всички гореизброени качества, които се търсят в един бъдещ маркетинг директор. Нека, обаче, не ви объркваме прекалено много!

Не е наложително да се научите да се държите като човек, който не е с вашата сексуална ориентация, за да ви вземат на висока длъжност в голяма и известна фирма. Можете да сте гениален на работното си място и докато сте себе си.

В заключение

Няма спор – показателите на хората, заемащи тези постове, са на едно много високо ниво, така че няма какво да се бавите. Гледайте клипове, образовайте се и вижте как мислят те и как виждат те света около себе си и заимствайте от тях.

Светът е един и същ – техният е като вашия, просто обръщате внимание на различни неща. Бъдете себе си и ще успявате без да е нужно да се променяте!