Е, читателю, читатели, свят, свободен свят, свят в информационно затъмнение, днес е денят, в който Съединените американски щати ще дадат властта на един от двамата претенденти. Днес е денят, в който всеки американец ще реши за себе си своята съдба.

От днес нататък може би нищо няма да е същото – не се знае. Ролята на напрежението е голяма и всеки тръпне в очакване да види какво, къде и как ще се развие сценарият до края на 3-ти ноември.

САЩ е на финалната права на своите президентски избори. Съвсем скоро ще разберем дали Джо Байдън ще е новият президент на страната или Доналд Тръмп ще продължи да обитава Белия дом още четири години.

Въпреки че политическият му рейтинг се влоши драстично през последните месеци, настоящият американски президент не вярва, че може да изгуби вота на гражданите.

Тръмп или Байдън е по-колегиален

Често коментарите на настоящия президент - магнат, които включват възможността за загуба, са направени като опит да унижи опонента си. На митинг в Уинсконсин, Тръмп заяви, че ще е унизен, ако загуби от Байдън:

"Ако загубя, то ще е от най-лошият кандидат за президент в историята на Америка. Ако загубя, какво ще направя? Бих предпочел да се изправя срещу някой достоен и ако изгубя, поне да продължа живота си спокойно.", каза Доналд Тръмп.

Но ако все пак загуби от Байдън, как Тръмп би продължил живота си? Коментарите му дават различни версии - от тази, че никога повече няма да го видим, до опитът да създаде своя собствена медия, която да е напълно независима и така да се опита да промени медийната политика в страната.

Да направи „обсада“ на Белия дом?

През юни Тръмп заяви пред Fox News, че "Ако не спечеля, не печеля" и че ще "продължи живота си и ще прави други неща". Коментарите бяха приети като примиряване с това, че изборите ще бъдат загубени.

Но много пъти след това президентът на САЩ обявяваше, че няма да приеме загубата и "няма да предаде властта мирно".

"Трябва да видим какво ще стане. Няма да кажа да, но няма да кажа и не.

Не го направих и предния път, а и този няма да го направя.", заяви Доналд Тръмп.

А неговата племенница, която издаде скандална книга за него, бе категорична, че чичо й ще отиде "по-далеч, отколкото можете да си представите", за да остане в Белия дом.

"Никога повече няма да ме видите!“ – заканата, която внесе някои промени

На 19 септември на митинг в Северна Каролина, Тръмп обяви:

"Ако загубя от него, не знам какво ще правя. Никога повече няма да говоря пред вас.

Никога повече няма да ме видите." Така президентът намекна, че загубата от Байдън ще бъде толкова унизителна, че той ще трябва да изчезне. Шегата му тогава, обаче зарадва тълпата.

Но Джо Байдън се възползва от думите на Тръмп за своята кампания. На следващия ден той публикува кратко видео в Twitter с шегата на президента на САЩ, в чиито край бе добавено: "Аз съм Джо Байдън и одобрявам това съобщение." – шега, която доста хора схванаха и това се превърна в емблематично изказване.

"Ще отида в Търнбъри да играя голф"

През април 2016 година Тръмп направи едно подобно изказване, което се случи още преди да си е спечелил номинацията за президент на републиканците. Тогава, той се пошегува със загубилите кандидати, които дават реч на примирие след края на изборите.

"Кандидатите" се борят шест месеца и казват ужасни неща, най-лошите неща, които можете да си представите", каза той.

"И тогава един от тях губи, а другия печели. А този, който загуби, казва:

"Просто искам да поздравя опонента си. Той е брилянтен човек, ще бъде велик губернатор или президент, или каквото и да е. Не съм сигурен, че някога ще ме видите в такава светлина.

Не мисля, че ще загубя, но ако го направя, не мисля, че някога ще ме видите отново, хора. Мисля да отида в Търнбъри и да играя голф или нещо подобно, а не да се занимавам с речи."

Впрочем, Търнбъри е шотландското голф игрище, което е собственост на Тръмп.

"Ще направя някакъв вид медийна империя" – най-вероятното занимание на Тръмп след политиката според всички експерти.

По време на изборите през 2016 г. се появиха слухове, че кандидатурата на Доналд Тръмп за президент е рекламен трик, целящ да повиши рейтинга му за следизборна медийна империя.

Vanity Fair докладва за слуховете през юни 2016 г., че бившата риалити звезда обмисля да започне телевизионен канал в случай, че загуби изборите. Сега, преди изборите през 2020 г., тези слухове се появиха отново. Няколко източника потвърждават пред Insider, че Джаред Кушнер, зетят на президента, многократно е повдигал идеята за телевизионна мрежа с марката Тръмп.

"Няма съмнение, че бъдещето на Джаред е в изграждането на някаква медийна империя.", каза един от републиканците, запознат с дискусиите.

"Той вярва, че да контролираш медиите означава да контролираш политиката, да контролираш хората."

Белият дом, обаче отрече информацията.