В бъдеще YouTube вече няма да показва колко отрицателни отзиви е получил даден видеоклип. Бутонът със спуснат надолу палец все още ще може да се щракне, обясни видео платформата на Google в постинг в корпоративния блог.

Но броят на подалите „не харесвам“ ще бъде видим само за автора на видеоклипа. YouTube е изпитвала проблем с това, че бутонът понякога се използвал неправомерно за кампании срещу отделни потребители. Това може да бъде болезнено за авторите на видеото, тъй като при голям брой „не харесвам“ разпространението на клиповете може да бъде дори ограничено.

От години YouTube разчита на малките палци под всеки видеоклип като показател за класиране на съдържанието. Зрителите често използват бутона с палец надолу, за да тормозят определени създатели – по-лошите показатели за ангажираност могат да означават по-малко популяризиране от страна на алгоритъма на платформата. YouTube казва, че по време на тестовете установил, че скриването на броя намалява тази практика.

„Също така чухме директно от по-малки създатели и тези, които тепърва започват, че са несправедливо третирани вследствие на това поведение“, написа компанията в публикацията.  

Междувременно личните „нехаресвания“ все още могат да окажат влияние върху избора на видеоклипове, който се предлага на отделни потребители, обясни YouТube в публикация в блога.

Tesla продаде акции за първи път от 2016

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск продаде акции на производителя на електрически автомобили за 5 млрд. долара, малко след като проведе анкета в Twitter дали трябва да продаде 10% от огромния си дял в компанията. Най-богатият човек в света досега се е освободил от повече от 4,5 млн. акции през тази седмица, показват подадените до регулаторите документи в сряда. Това са първите му продажби на акции от повече от пет години, предава Bloomberg.

Кога е осъществена сделката

В понеделник той е продал акции на стойност около 1,1 милиарда долара, за да плати данъци върху доходите от акциите, които също е упражнил този ден, показват два от документите. Тези трансакции са били извършени въз основа на предварително подготвен план за търговия, приет в средата на септември.

Документите не хвърлят светлина върху това дали анкетата на Мъск през уикенда в Twitter е имала някакво влияние върху решението му да извърши някои или всички трансакции - или дали той ще продължи да продава, докато не достигне прага от 10%. За да стигне до там, той ще трябва да се отърве от приблизително 17 млн. акции и дори повече, ако включи и допълнителни опции.