В Socialni.bg не сме от онези хора, които броят всяка минута на работа, защото такава реално имаме. Времето ни минава като песен, защото не пишем несъдържателни глупости, лишени от логика.

Тези работи са ясни, но още по-доказан факт е, че сред вас – верните ни читатели, има хора, които все пак броят минути, часове и дни, та затова в заглавието ви напомнихме, че днес е втори ден от седмицата, а до петък, когато ще се появи една уникална тема за „Обзора на Ганьо“, има още цели три дни и половина.

Колкото до обзорите на Ганя ви, темата е скан-дал-на. Даже нямаме търпение да ви я споделим още сега, ама ще я запазим в тайна, че да има интрига, която да е по-голяма от това дали ще победи националният ни отбор по футбол в следващия си мач.

Във времена на корони, крале, вируси, болни премиери и министри дори нямаме идея кога ще може отново да наблюдаваме висшия футболен пилотаж на лъвчетата ни, но знаем какво можем да наблюдаваме още сега. Оставете сапунките настрана, става дума за най-важния филм в историята на Третото българско царство.

„Какви филми, бе човек! Стига, моля ти се, престани с тези уводи!

Бива ли всеки път да изчаквате точно да загреем с уводите и да ни секнете по-успешно и забележимо дори и от Божков нормалното функциониране на правителството? Напоследък имаме страх да си изповядваме безсмислените теории в уводите, но свикнете, че това е нашият стил и искате или не, той ще е тук докато и нас ни има, а ние не мислим да си ходим скоро.

Даже увеличаваме бюджета за Ганьо. Скоро и цигари ще почнем да му купуваме, че само и само да си запазим ценния кадър, който пуска невероятните анализи всеки петък.

Така… на темата. Да си признаем, мислихме си, че тази седмица ще е доста скучна и единственото динамично нещо ще бъде бройката на новозаразените с коронавирус. Днес, обаче, е вторник и само за два дни в България се случиха всевъзможни гнусотии.

Не, все още Божков не е забил тазседмичния си пирон в българското управление, но както казахме, до петък има още три дни и половина. За новоизлюпилия се инфлуенсър има достатъчно време да нанесе още един перфектно замислен удар по властта.

Видният дубайски инфлуенсър доказа, че е невероятен в това да пръска панаири, да прави сцени и най-вече живи връзки от топлата южна държава на богати принцове и някакви си там посредствени милиардери. Да видим какво ще стане нататък.

Уволнения ще има ли в министерството на земеделието

Какви уволнения, то не затвори ли? Не ставайте глупави, чеда социални, никакви уволнения и оставки няма да има щом зданието на институцията е затворена заради открит „СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО“ коронавирус.

Въпросът на Socialni.bg е защо баш заместникът трябваше да е носител? Вече ви свикнахме на наглостта, защо направо на Десислава Танева не го открихте този вирус?

Батаците са заразни, така да знаете, господа и дами! Докато Атанас Добрев яде хурката в ролята си на изкупителна жертва (всъщност, ние му завиждаме заради 14-дневната отпуска), сега новините гърмят със заглавия за коронавирус и все по-малко се пише за казаното във видеозаписа – защо?

Не дела, а дезинфекции трябват

В такъв нелеп момент си позволих да коригирам апостола Левски, защото дезинфекцията е единственото дело, което се върши уж като хората. Така де и в двата случая (било то с дезинфектант или с оставки) става дума за изчистване на микроби от повърхности, върху които те паразитират.

В единия случай ще се изчисти срещу коронавирус, в другия срещу публична, явна, видима от самолет, политическа простотия. Къде са сега 20,000-ната армия от протестиращи?

Викате ги само, когато ви трябват, че иначе може да станат неудобни. Ще трябва да изчакаме да се съберат във „Фейсбук“ и да наберат кураж. Опитът ни е показал, че това става за около две седмици.

Т.е., да, правилно разбрахте – след около две седмици може да се съберат органично около 3-4 хил. човека. Като се намеси някоя партия зад тях ще станат към 10-15 хиляди, че да не изглежда празно и да се прави оборот на продавачите на семки, дето ще излязат.

Накрая ще мине някое стажант-репортерче там, за да пита какво правят хората на площада и те ще мънкат, погребани в тотална неинформираност. Нищоправенето е много познато на българина и чрез това велико занимание, в което сме най-добри, ние научихме управниците си, че съвсем спокойно може да се стига до подобни ситуации в публичното пространство.

След като дезинфектанти няма, къде са оставките

Най-вероятно до оставки ще се стигне след като приключи хоум-офисът в Министерството на земеделието. Нелепо, хора!

Нелепостта стига до отвратителни размери, моля ви се, излезте и не правете компромиси със свободата си на изразяване. Слави е зает да си вдига телевизията, не му е до вас – направете го сами.

Докле е мъничка змията,

елате да се съберем,

с крака да й строшим главата,

свободни да се назовем.

С крака да й строшим главата,

свободни да се назовем.