Астрологията очертава основни характеристики от характера, поведението и добрите и лоши черти на всеки човек. Влияние за това оказват зодията, асцендентът, домовете на различните планети и множество други фактори, определени от датата и часа на раждане.

Астрологията изучава и интерпретира позициите и движенията на небесните тела (например планети и звезди) и тяхното влияние върху земния живот, характера и съдбата на хората. Спрямо начина на подредба на звездите и планетите, в мига, в който е роден даден човек се определя и неговата зодия и всички други елементи от наталната му карта.

И понеже всяка зодия носи определени характеристика на поведението на хората, астрологията групира различните зодии по съвместимости. Като има лоши и добри съвместимости спрямо приликите и различията в характерите им.

Най-добри и най-лоши съвместимости между зодиите

Вероятно на много от вас се случвало да задават или да им бъде задаван въпроса „а ти коя зодия си“, когато са на романтична среща. По-често този въпрос се задава от жени, поради простата причина, че те вярват повече в астрологията. И ако ви е случвало човека отсреща да се мръщи или пък да се зарадва щом чуе зодията ви, това е ефектът на астрологията.

Въпреки че са много факторите определящи съвместимостта на хората в любовен аспект, интересна гледна точка е да погледнете съвместимостта на вашия зодиакален знак и този на обекта на желанията ви или на настоящия ви партньор. А и знанието на тези съвместимости, ще ви помогне да разберете защо бягат от вас след първата среща, вината може да не е ваша, а да е на звездите.

Съвместимост на зодия Овен (21 март – 19 април)

Най-добра любовна съвместимост: Овен – Везни

Връзката между партньори от зодиакалните знаци Овен и Везни се характеризира с грижа, любов и привързаност. Въпреки са пълни противоположности, връзката между тези два знака би била доста хармонична.

Овенът със своята огнена природа допълва отлични сдържаните Везни, а тази смесица от енергии гарантира, че тяхната връзка никога няма да е скучна.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Овен – Рак

Между тези два зодиакални знака връзката би била много проблемна. Ракът със своята грижа и показване на привързаност може да бъде изключително задушващ за зодия Овен. Овенът обича свободата, а силните чувства на Рака във връзката биха го отдръпнали от този съюз.

От тези основни различия идват и недоразуменията в тази двойка, водещи до недоверие и невъзможност за разбирателство.

Съвместимост на зодия Телец (20 април – 20 май)

Най-добра съвместимост: Телец – Рак

Тъй като представителите и двете зодии обикновено са домошари, обичащи спокойствието и уюта на времето, прекарано вкъщи, връзката между тях би била перфектна.

Те имат еднакви харесвания и нещата, които ги дразнят обикновено също са сходни. Те не се страхуват от това да говорят за чувствата си и между тях винаги ще има дълбока и романтична връзка.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Телец – Лъв

Тези два зодиакални знака са много различни по природа и много фактори пречат на успеха на връзката им. Лъвът е екстроверт, обича шумните тълпи и това да е сред хора. Телецът е обратното на това и просто не може да издържи на темпото на Лъва.

За Телеца представителите на зодия Лъв за неспокойни и твърде активни и социални, което е голям проблем за времето прекарано заедно и липсата на сходни интереси.

Съвместимост на зодия Близнаци (21 май – 21 юни)

Най-добра съвместимост: Близнаци – Стрелец

Партньорството между тези две зодии би било перфектно, тъй като те споделят общи интереси и си пасват на много нива. И двете зодии са комуникатори, казващи всичко един на друг и нямащи тайни помежду си.

И въпреки че Близнаците може да станат малко мрачни, а Стрелецът може да изглежда малко нестабилен, в крайна сметка те толкова си пасват, че не могат да стоят дълго време далеч един от друг.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Близнаци – Дева

За Близнаците е характерно да са спонтанни и да взимат импулсивни решения, докато Девите планират и обмислят всички внимателно. Това е огромно различие, обричащо връзката на провал от самото начало.

Обмислянето на всеки детайл от страна на Девите влудява Близнаците и скандалите стават просто неизбежни.

Съвместимост на зодия Рак (22 юни – 22 юли)

Най-добра съвместимост: Рак – Козирог

Колкото и разлики да имат тези две зодии, те винаги съумяват да ги балансират по перфектен начин. Обичат да прекарват свободното си време в комфорта на дома и се подкрепят. Те успяват да допълнят различията и вместо да ги превръщат в проблем и връзката им всъщност е изключително хармонична и здрава.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Рак – Овен

Тези две зодии са задвижвани от различни цели и енергии. Овенът е твърде ентусиазиран и обичащ да отделя време за себе си, което може да изтощи Рака и да го накара да прояви студено държание, необичайно за него.

Разликите ви са прекалено големи, за да може да ги преодолеете и един от двамата партньори рано или късно ще се отдръпне, след правене на много компромиси.

Съвместимост на зодия Лъв (23 юли – 22 август)

Най-добра съвместимост: Лъв – Водолей

Връзката между тези два знака би била изключително добра, трайна и хармонична. И двата знака обичат да отделят време да се забавляват, но и да си правят свои неща, без да пречат един на друг. Не са много независими, но си имат доверие и изпитват силна любов.

Връзката им би била динамична и основана на подкрепа и разбиране. Това ги прави идеални един за друг и води до малко поводи за неразбирателства.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Лъв – Телец

Връзката между тези два зодиакални знака ще е борба между социално поведение и време на спокойствие в уюта на дома. Докато Телецът би се чувствал удобно да сподели моментите и времето си само в компанията на партньора си, Лъвът с неудържимия си социален интерес и енергия ще се чувства по-комфортно в по-шумна и динамична среда.

Съвместимост на зодия Дева (23 август – 22 септември)

Най-добра съвместимост: Дева – Риби

Тези зодии със своята вродена състрадателност и непринудено поведение са идеални един за друг. Те се подкрепят, вярват един в друг и работят в синхрон. Това би довело до съюз, основан на мирни взаимоотношения, изслушване и разбиране на чувствата на другия.

Връзката им е спокойна и без поводи за недоверие и скандали.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Дева – Стрелец

Тази двойка трудно би сработила добре, поради факта че Девата приема всички много сериозно, докато Стрелецът гледа по-повърхностно и невнимателно над нещата. Девите биха се чувствали подлудяващо до Стрелците гледащи по-несериозно на живота.

Все пак Девите могат да опитат да насочат Стрелците, но те не биха реагирали добре на критиката от страна на Девата. Стабилна връзка между тези знаци е почти невъзможна.

Съвместимост на зодия Везни (23 септември – 23 октомври)

Най-добра съвместимост: Везни – Близнаци

Двете зодии са социални и обичат да се сприятеляват, но внасят различна енергия в социалния си живот. Близнаците са разговорчиви и лесно започват разговори с всеки, а Везните карат всеки да се чувства добре дошъл в групата с позитивната си енергия.

Близнаци и Везни са страхотни един на друг, тъй като могат да създадат много хармонична и подкрепяща връзка. И двете зодии карат партньора си да се чувства обичан, а приоритет във връзката им е честността. 

Най-лоша зодиакална съвместимост: Везни – Риби

И двете зодии мразят конфликтите и скандалите, което означава че при възникване на конфликтна ситуация във връзката им, те не биха могли да я решат. Те рядко биха говорили за проблемите и много неща биха останали премълчани между тях.

Везните са малко по-спонтанни, а Рибите не могат да свикнат с това поведение. Везните често виждат Рибите като скучни и предсказуеми и като неподходящи за сериозни отношения с тях.

Съвместимост на зодия Скорпион (24 октомври – 22 ноември)

Най-добра съвместимост: Скорпион – Водолей

Връзката между тези две зодии би била много вълнуваща. Тя ще е хладка, но пламенна и изпълнена с много страст помежду им. Водолеите са ентусиазирани от живота, а страстната жилка на Скорпиона и мистериозността му им гарантира поддържане на връзката забавна и интересна. Тези зодии никога няма да скучаят заедно.

 

Най-лоша зодиакална съвместимост: Скорпион – Близнаци

Проблемът между тези две зодии е, че за Скорпионите представителите на зодия Близнаци са прекалено импулсивни и не мислят за последствията от действията си. Това затруднява доверието помежду им, защото Скорпионът не може да се довери на Близнака, а това непрекъснато съмнение обрича връзката на провал.

Съвместимост на зодия Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Най-добра съвместимост: Стрелец – Овен

Връзката им би била изключително успешна и хармонична. Тези два знака показват ентусиазъм и желание и енергия във всичко, което правят заедно. И двете зодии обичат да се забавляват и оценяват свободата си. Имат множество прилики и си вярват, а съюзът им би бил здрав и много траен.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Стрелец – Дева

Стрелците обичат забавлението, а Девите са доста по-сдържани. Представителите на зодия Дева са прекалено сериозни за Стрелеца, който е безгрижен и свободен. Докато Девите ще искат всичко да е обмислено и преценено е различните ситуации, Стрелците биха решили проблемите по-лековато.

Двете зодии са прекалено различни и чувствата и очакванията им един към друг също биха били различни.

Съвместимост на зодия Козирог (22 декември – 19 януари)

Най-добра любовна съвместимост: Козирог – Телец

И двете зодии са практични, трудолюбиви и последователни. Тези прилики между тях биха довели до пълен синхрон във връзката им. Ценностите и желанията им са сходни и биха предпочели да прекарват свободното си време по подобен начин. Те са фокусирани в постигането на успех и се предизвикват един друг, помагайки си да работят по-усърдно и да постигат целите си.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Козирог – Везни

Козирогът е сериозен, стриктен, практичен и работлив. Връзката му със социален знак, каквито са Везните би била трудно възможна. Разликите в това как да прекарат свободното си време и как да постигнат целите си са прекалено големи.

Козирозите ще чувстват, че не прекарвате достатъчно време заедно насаме докато Везните ще смятат, че е твърде много. Зодиите имат прекалено различни възгледи за живота, любовта и връзките, затова съюза между тях би бил кратък и нетраен.

Съвместимост на зодия Водолей (20 януари – 18 февруари)

Най-добра съвместимост по зодия: Водолей – Лъв

Връзката между тези две зодии би била много успешна, понеже те не се интересуват от мнението на околните и обичат да бъдат себе си. Не се задушават взаимно и си имат доверие. Общите им ценности правят връзката дълбока и хармонична. Връзката им би била творческа, прогресивна и много трайна.

Най-лоша съвместимост по зодия: Водолей – Телец

Връзката между тези два знака не би се получила, защото представителите на зодия Телец не обичат промените, докато тези от зодия Водолей постоянно планират бъдещето и промените, които да направят. Те се движат на различни скорости в живота и ако единия дърпа другия вечно напред, Телецът винаги ще се опита да забави темпото и да остане в познатата си рутина.

Водолеите обичат да пътуват, да се променят, да се развиват и това в дългосрочен план не би се харесало на Телеца.

Съвместимост на зодия Риби (19 февруари – 20 март)

Най-добра любовна съвместимост: Риби – Рак

Зодиите Риби и Рак си пасват толкова добре, защото връзката им би била много искрена, открита и уязвима. Те са романтици, оптимисти, отделят внимание на чувствата и емоциите си и това да ги споделят, което ги прави перфектни един за друг. Обсъждат бъдещето си заедно, без да се чувстват несигурни, без да се задушават или съмняват един в друг.

Тяхната откровена, искрена и романтична любов, би довела до траен и постоянен любовен съюз.

Най-лоша зодиакална съвместимост: Риби – Близнаци

Партньорството между Риби и Близнаци би могло да бъде само временно. Рибите са склонни да мислят със сърцето си и да се управляват от чувствата си, докато Близнаците мислят и действат от главата. Противно на очакванията тези различия не водят до цялост, а взаимно си пречат, водейки до много разногласия в различни аспекти.

Близнаците са винаги в движение и имат склонност да споделят любовта си с всички, а това е трудно за разбиране от Рибите и би довело до ревност и недоверие.

Макар че астрологията поставя общи разбирания за съвместимостта на зодиите в любовен план, трябва да знаете, че тя не е всичко, което трябва да гледате, за да прецените имате ли бъдеще с даден човек. Възпитанието, ценностната система, общите планове и мечти са ключови елементи за дълга и успешна връзка. Съвместимостта на зодиите ни дава само опорни точки, които не бива да се гледат като единствена валидация за успех на връзката.