Естествено, ние в Socialni.bg сме си крайно актуални и преди да напиша този материал… всъщност, това е трети вариант за увод. Мислих, трих, писах, трих… въобще, голяма подготовка беше за този увод.

Защо, хем се опитах да вляза с кратка, добре съставена прелюдия към обзора на Ганя тази седмица, но истината е, че новите супер, гига, ултра (похват от производителите на мобилни телефони) рекордите на новите заразени с коронавирус хора в България ни вълнува страшно много. Добре, дайте да си го кажем – хора, мега много заразени са.

Пророкът си е пророк

При интервюто си с таксиметровия шофьор Миролюба Бенатова, ген.-майор Венцислав Мутафчийски в изблика си на ярост каза, че много хора ще измрат. Интересното е, че той каза тези думи, когато имахме само между 6 и 15 положителни проби и респективно хората не му вярваха, смяха му се.

Сега имаме два въпроса, които можем съвсем резонно да зададем. Първият е свързан с това къде са сега онези, които му се смяха и вторият е къде, всъщност, е Генерала сега, когато наистина ни е нужен.

Отговорите на въпросите

Еми, добре дошли в пророчеството на Мутафчийски. Това трябваше да го напиша.

Всъщност, истината е, че зададох тези два въпроса и на Ганьо, когато се видяхме днес. Отново е петък, отново влизаме в него досущ като клетки на коронавируса в тялото на човек с бъдеща положителна проба и най-вероятно няма да излезем от там… скоро.

Добре де, сега нека да направим нещата по следния начин – ще кажем няколко думи, от които може и да се разочаровате, че ги виждате точно тук, точно днес, когато положителните проби са 340.

Няма тука някакви си сърби да ни се правят на интересни

Ние сме избраният народ на Балканите и Европа и именно заради това трябва да сме първи… във всичко… дори в негативното… винаги! Сърбите си помислиха за секунда, че ще пръскат панаира, но няма да я бъде тая работа – бързо им го доказахме.

Тук, когато си поискаме вдигаме и сваляме бройката на заболеваемостта. Дали ще се превърнем в Италия или Испания – ми най-вероятно да, той даже и Ганя така смята.

Според него нещата с колосалните числа тепърва започват и никой няма да успее да свали числата – дори и Генерала, дори и затягането на мерките. На народа му трябва да се всее страх, да му се забранят всички хубави неща и пак да го затворят у тях.

Ганьо за акциите на „Дондуков“ 2

Ясно ни е, че сменяме темите все едно са някакви дрехи в пробна на магазин, но само във втората половина на тази седмица се случиха толкова много неща, че няколко стотин думи няма да ни стигнат, за да ги опишем, та заради това се опитваме да засегнем всичко, което би ви вълнувало като читатели. Всъщност, няколко стотин думи са нищо в сравнение с ентусиазма ни, който влагаме, за да ги създадем за вас, така че четете и старите статии, които са част от рубриката „Обзора на Ганьо“ – заслужава си вложеното време.

Сега, нека бъдем малко по-конкретни. Ганя не пропусна да поклюкарства и за президента и за премиера, за обтегнатите отношения между двамата мъже на държавата и всъщност, интересното е, че бай ви Ганя смята, че това е било просто въпрос на време.

„Да, нещо просто трябваше да завърти колелото на събитията между двамата. Не беше лесно да се предвиди какво ще е това нещо, но истината е, че се случи – беше коронавирусът.

Утре може да е и задържането на някого. Човече, те тарашиха президентството, аз не знам кой трябва да си, за да си го позволиш това.“

Тоталитарният изродизъм, който се наражда в държавата, според Ганя, също е бил въпрос на време.

„Някои хора са твърде големи вече – имат супер много власт, а се изправят комплексарската срещу други личности, които нямат чак такива правомощия.

Нямаш право да наредиш (според мен Бойко го е наредил това) да преровят президентската институция. Президента го остави като личност, него не го бръснат за слива, но това действие на прокуратурата показва само и единствено какво пълно неуважение спрямо институцията на президента има в държавата ни.

Този дисреспект води до това, че хора с много власт могат просто да се разпореждат със съдбата на цяла една супер представителна институция, каквато е президентството. Репортерче, ти представяш ли си как изглежда това по другите държави, ти поне си в крак с нещата там.

Само си представи заглавието, аз чета и Gradski.bg и Socialni.bg и знам, че ги можеш провокативните заглавия, но само си представи по чуждите медии как гръмко изглежда. „В България: Акция срещу президента на България. Двама приближени до Първия - задържани.“ – срам, срам и позор.“

Предполагам, че успяхте да доловите ненавистта на Ганя към всичко това, което се случва в държавата ни. Всъщност, той си е напълно прав, няма какво да го съдим.

Домашно за събота и неделя

Понеже е петък и няма как да не сме обърнали глава към уикенда, то тази седмица Ганя ще даде домашно ЛИЧНО! За първи път се случва и заради това сме толкова въодушевени.

„Нека си помислят дали се пазят достатъчно. Гледам уикенда парковете пълни, във Витоша – пълно, по полянките налягали сульо и пульо.

Просто, нека се замислят дали се пазят достатъчно! Маски, дезинфектанти и достатъчно голяма дистанция!"