През тази седмица едно от основните неща, които ще се запомнят със сигурност, е предложението 580 велосипеда да влязат в употреба с единна система в София. Заявяват, че целта била всеки да има възможност да си наеме колело и с него да стигне от едно място до друго.

Абе, хора, викам си аз докато гледам телевизора сутринта, викам си на акъла – вие адекватни ли сте изобщо, какви неща правите, какви са тия планове, сметки, колелета. Хората нямат пари покрай тая корона-глупост, нямат пари храна да си купят, та камо ли велосипеди да ми карат по улицата.

Кой ти гледа колелета, всеки се бори за залъка си, те реформи щели да правят, скандали си спретват по пленарни зали, че затворници-затворници наричат и пиар без пари се случва. Защо това време, което влагат по скандали, не го инвестират в реална работа, действия за просперитета на България?

Ама кой ти ги пита тия неща, нали „схема трябва да има чуек“…

„Цялата ни държава е такава“

Казал го е народът, ние не можем да го опровергаем – положението е такова. Няма „несъгласни сме“, няма „не искаме така“.

Хората си го знаят, свикнали са с това, че държавата ни е зле, но за щастие има млади, дейни хора, които се опитват да пооправят нещата. Аз ги подкрепям, даже ходя и да протестирам всеки ден.

Като си застана там от обяд и го изкарвам цял ден все едно ми е работата това нещо да стоя и да викам по площадите – изобщо не се притеснявам от това, че може и да се случи някакъв проблем. Важното е да изметем тая паплач от върха на държавата, защото ако това ни е върха, то смятайте каква ни е най-ниската прослойка.

Домашно за събота и неделя

Единственото нещо, което искам да ви кажа като за последно, е това да се държите здраво за това, което правите в момента. Този уикенд няма да ви давам занятие да мислите – имате си далеч по-важни неща, върху които да си фокусирате вниманието, мислете ги тях.

Аз ще ви кажа просто да внимавате и да се оглеждате за нещата, които сега не означават много, но могат сериозно да преобърнат живота ви в негативна посока. Всичко, на което не се обърне внимание сега, може да окаже сериозен ефект в бъдеще.

Бъдете сигурни, че тук, в „Обзора на Ганьо“ винаги ще срещнете подкрепа и ще бъдете на защитено място. Ако в редовете виждате себе си, то тогава няма смисъл да се притеснявате за това, че може и да се случи така, че да останете неразбрани.