С повишаващото се потребление на LED осветление, има някои неща, които е добре да знаете, за различните видове LED осветителни тела, като целта на този текст е да вземете образовано решение.

Тъй като LED крушките са значителна инвестиция (в сравнение с нормалните крушки за 60 стотинки), е добре да ви споделим някои важни аспекта при избиране на новото осветление.

Преминаване от старо към ново осветление

Напълно разбираемо е, защо повече и повече хора избират да преминат към страната на LED светлината, като основната причина е спестяваният в дългосрочен план, другият аспект е тяхната издръжливост. Това не е мит, наистина крушките от ново поколение са проектирани за 500 000 часа работа, като има някои, които са още по-дългосрочни.

1. Следете волтажа

Когато закупувате ново осветление е добре да сте поинтересувате от какъв волтаж е съществуващата ви електро преносна мрежа, като най-вероятно тя да е 220v. Това е от значение, тъй като има различни крушки за различни волтажи, а да сложите неподходящата ще завърши с разочарование.

Ако установите, че вашата система е на 220, трябва да закупите подобаващото LED осветление, като подмяната на старо с ново е доста лесна – най-добрият съвет за хора без опит е – светли жички = ток; тъмни жички=изход за ток.

2. Помислете за адаптери

При подмяна на старо осветление с нови крушки, имате възможност да го замените с нови тела, или да използвате адаптери, които да ви позволят да използвате старите фасонки, например.

По-разумно е да се възползвате от невероятно богатият каталог на дистрибутори като 2r-bg.com, които могат да ви предложат някои наистина невероятни осветителни тела.

3. Подберете правилната светлина

Поради дигитализацията на светлината чрез системата на LED осветлението, можете да избирате лампи и крушки с различна светлина. Можете да подберете такива с по-естествени оттенъци като те са доста подходящи за детски стаи тъй като имитират дневна светлина.

Друг важен момент при този избор, е да подберете и правилните тела за тях, тъй като тялото може да добави много към общото усещане за една стая. 2r-bg.com, например, имат LED полилеи, които по нищо не се различават от обичайните, и все пак предоставят същите добри качества като нормалните.

Кое прави LED крушките толкова добри

Тяхната ефикасност се дължи на значително по-добър подход в превръщането на ток в светлина – това става чрез процес наречен рекомбинация, които заплава модулите намиращи се на малко разстояние един от друг.

За разлика от волфрамовите крушки или луминесцентните лампи, новите осветителни тела на 2r-bg.com, предоставят значително по-малко съпротивление на токовото течение.

Така те остават по-дълго време в експлоатация, понеже системата им не се травмира толкова много, а токът необходим за светлина е с 20% по-малко от този на обикновените крушки. С тези крушки спестявате пари в дългосрочен план, спестявате енергия и най-вече нерви – направете правилното решение още днес.