Наемането на подходящия автомобил за абитуриентския бал на вашия син или дъщеря е един от най-важните моменти около събитието, заедно с облеклото, прическата и резервацията за съответния ресторант или хотел.

Това е нещо, което трябва да се обмисли и планира. Винаги е вариант да използвате семейния автомобил, стига да ви устройва самото возило и да не търсите нещо по-различно (ако търсите по-луксозно или спортно возило например, можете да разгледате в сайта на СпидиКарс).

С или без шофьор ще бъде избраният автомобил

Един от въпросите, които трябва да проучите, е дали ще можете да шофирате избрания за  вашия абитуриент или абитуриентка автомобил сами или ще трябва фирмата за рент-а-кар да ви осигури шофьор.

В редица случаи по-луксозните автомобили вървят в комплект с шофьор. От една страна, това може и да не е влизало във вашите планове за събитието. От друга страна, обаче, може да се окаже и не чак толкова лоша идея.

Наличието на шофьор ще реши въпроса кой ще води абитуриентите с колата. Повечето младежи на тази възраст все още не могат да шофират, но дори и да могат, на подобни балове се консумира алкохол, така че отново това не е вариант.

Какъв да е автомобилът

Не всеки желае да привлече вниманието на абсолютно всички с това каква кола ще кара на абитуриентския си бал.

Една част от хората наистина искат да наемат супер луксозни возила, но друга част предпочитат просто да разполагат с качествен автомобил, който да им осигури приличен и комфортен транспорт.

Резервация - предварително или на момента

Има противоречия по отношение на това дали е по-добре да се направи резервация предварително или на момента. Хората, които запазват автомобил в последния момент, много често имат възможност да се възползват от някоя неочаквана отстъпка.

От друга страна, обаче, има риск да не успеят да намерят своят мечтан автомобил и да се наложи да се задоволят с наличното на момента.

Една доста добра опция е да резервирате кола предварително с право на отмяна на резервацията. Така ще можете да бъдете спокойни, че разполагате със сигурен транспорт, но в същото време, ако изникне нещо по-подходящо, няма да го пропускате.