Когато избираме плочки за дома, имаме много богат избор, особено в по-големите вериги като Praktis.bg, но освен за красота и покриване на повърхности, плочките могат да изпълняват и утилитарна функция.

В този текст ще обърнем внимание на няколко фактора, с които може и да е добре да се съобразите, когато правите избор за плочни на банята.

Важните неща за едно семейство

Най-често срещаме керамичните плочки в баните като подова или стенна настилка, те предоставят защита от вода, предотвратяват течове и добавят значителна степен на естетика.

Разбира се има и такива за кухня и дори за външни потреби на терасата или верандата, като най-големият фактор тук е наличието на влага.

За това, когато избираме плочки за мокри помещения е добре да се съобразим с този факт, тъй като правилната плочка може да е разликата между безопасност с комфорт, и опасно пространство.

За младите семейства с деца безопасността в дома е от огромно значение, какво ли не правим, за да обезопасим дома за подрастващите в нашето семейство.

Безопасност пред естетика

За щастие на пазара им голям избор от красиви и добре произведени плочки, които са също предоставят голяма степен на безопасност.

Това са грапавите плочки, като тази текстура може да се постигне по всевъзможни начини в производственият процес и това да добави към красотата на вашата композиция в банята.

Важно е когато избираме плочки те да красиви, но гладките и гланцирани повърхности не предлагат почти никакво съпротивление за стъпката ви при намокряне. Един от начините да се мисли за това е по-същият начин, по които мислим за грайферите на колите или тези на зимните обувки.

Причината много хора да избират плочки за баня с гладка повърхност е понеже това е изцяло естетически избор, и докато това да е добър довод за плочки за стена, тези за пода пред поставят за подхлъзване и нараняване.

За щастие доставчици като Praktis.bg предлагат много различни плочки с най-различни текстури за повърхност, като с тях не правите компромис с естетиката им.

Комбинирайте цветове и естетика

Не е нужно да изброяваме различните видове плочки, тъй като изборите са наистина много, важното тук, е че когато избирате плочки за баня имате възможност да комбинирате красота и функционалност.

Подовите настилки са от огромно значение, за това всяка керамична или фаянсова плочка минава през закаляващо третиране, което закоравява повърхността й.

Така дори и с грапави плочки получавате сигурност и издръжливост като значително намалявате шансовете за нараняване в банята.