Ръководството на социалната мрежа „Туитър“ предостави на потребителите възможността да определят кой има право да отговаря на техните публикации. Ограничен брой потребители тестват новата функция от май тази година и технологията се оказва удачна.

Понякога хората се чувстват много по-удобно да говорят за случващото се, ако сами решават кой може да им отговори, се казва в съобщението на Туитър, предават информационните агенции.

От вчера функцията стана достъпна за всеки регистриран потребители на "Туитър"

Компанията отбеляза, че решението за това кой ще може да отговори на тази или онази публикация, потребителите ще вземат непосредствено преди да я публикуват на своята страница. Има три възможности – всеки, хора, които следвате и само потребители, които сте споменали. В същото време всички потребители ще могат да преглеждат и коментират публикацията, независимо от настройките.

Около 500 милиона туитове се публикуват всеки ден, а обемът от информация се изчислява на още по-големи стойности. Социалната мрежа наистина е изключително добре развите и се поддържа на едно изключително високо ниво всекидневно в името на потребителите.

Ситуацията с TikTok в САЩ става още по-заплетена. След заканите на Тръмп да забрани приложението в страната след 15 септември и финансовите ограничения, които бяха наложени на Bytedance, желаещите да закупят перспективната социална платформа в САЩ стават все повече и повече.

Поредният технологичен гигант на опашката е Twitter, става ясно от информация на The Wall Street Journal. Компанията има опит с подобни проекти. Преди време същата тя предлагаше онлайн услугата Vine за споделяне на кратки видеа.

Тя, обаче, бе спряна още през 2016 г. заради слабия интерес от страна на потребителите , както и доста лоши финансови резултати.

Според анализатори, обаче, Twitter може да има проблеми с поглъщането на TikTok, защото пазарната капитализация на социалната мрежа е 29 милиарда долара, а цената на китайската онлайн услуга е "десетки милиарди долари".

Заради това според специалисти сделката може и да не бъде одобрена от регулаторните органи. Главен претендент за закупуването на TikTok все така си остава Microsoft с пазарна капитализация над 1,6 трилиона долара.

Нещо повече, софтуерният гигант е много по-напред в преговорите за закупуване на американската част от бизнеса на TikTok, което ги превръща в по-реален притежател на видеоплатформата.

„Майкрософт“ запазват сравнително мълчание по случая, което ги прави доста по-зрял събеседник относно сделката около закупуването на „ТикТок“. Сроковете за закупуването на американския бизнес на видео платформата е до 15-ти септември и това означава, че часовникът тик-така за всеки желаещ.

„Фейсбук“ си има конкурент – проблемният „ТикТок“

TikTok е единствената социална мрежа, която има реален потенциал да бъде сериозен конкурент на Facebook, заяви журналистът Станислав Касчийски пред медиите.

„Огромна част от потребителите на TikTok са млади – под 25 години, нещо, което е в контраст с Facebook, който има доста по-възрастна аудитория. Facebook, обаче, се опитва да реши този проблем чрез Instagram".

Станислав Касчийски обясни, че Зукърбърг миналата седмица е обявил, че Instagram ще копира TikTok с Reels. По думите му се вкарва и малко по-креативен елемент в платформата, който до сега е отсъствал.

„Друга социална мрежа, която има интерес към TikTok е Twitter, който има някои солидни инвеститори за себе си, които могат да подкрепят компанията, но сделката е прекалено илюзорна.“

През това време в Съединените американски щати

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа четири указа, насочени към облекчаване на икономическите последици от пандемията от коронавирус. Така той изпълни заканата си да действа еднолично, ако Конгресът не одобри законопроекта за стимулиране, съобщават информационните агенции.

Отделен указ цели осигуряване на повече помощи за безработни, а друг предвижда облекчения върху изплащането на студентските заеми. Трети указ преустановява при определени условия изгонване от жилище при неплащане на наем, а четвърти отменя някои данъци върху заплатите на американците.

Реалният ефект от тези укази предстои да се види, тъй като възможностите на Белия дом да действа без одобрението на Конгреса са ограничени. Изплащането на увеличени помощи при безработица на стойност 600 долара седмично изтече миналия месец, а мораториумът върху принудителното освобождаване на жилище също приключи вече.

И двете мерки бяха част от стимули на стойност близо три трилиона долара, одобрени от Конгреса по-рано тази година.

Тръмп посочи, че обявява данъчна ваканция за данъците върху заплатите за американци, които получават по-малко от 100,000 долара на годишна база. Той каза още, че указите ще действат или от първи септември, или със задна дата - от първи август до края на годината.

"Ако бъда преизбран, планирам да опростя тези данъци, т.е. да направя тази данъчна ваканция постоянна", увери президентът.

Броят на случаите на коронавируса в САЩ вече са близо 5 милиона, сочат данните на университета "Джонс Хопкинс". Това означава, че един от всеки 66 американци е заразен. Починалите са над 162 хиляди.

Главният инфекционист на страната д-р Антъни Фаучи прогнозира тази седмица, че до края на годината може да има поне една ваксина срещу Covid-19, която е безопасна и е ефикасна. Американският президент предложи по-оптимистичен възглед, като прогнозира, че е възможно САЩ да разполагат с ваксина още преди изборите на 3-ти ноември.