Сигурно на много от вас се е случвало да си купят телефон втора употреба. Това е често срещана практика, особено когато става дума за по-скъпите модели телефони (например iPhone 13 Pro Max), които се предлагат в търговската мрежа.

Това е разбираемо, тъй като хората често не се чувстват готови да похарчат толкова за нов телефон и търсят евтини алтернативи в платформите за употребявани стоки по интернет, като OLX или Bazar.bg.

Ако сте обръщали внимание на това, което се предлага, вероятно сте забелязали, че хората обикновено предлагат много атрактивни цени, но често отказват да ви предоставят своето зарядно и кабели.

А причината е елементарна - повечето от тях просто искат да си използват старото зарядно на телефона, който ще си купят след това и който най-вероятно също ще пристигне без зарядно.

Какъв кабел да си купим

Ако сте намислили да си купите употребяван iPhone 13 Pro Max, това, от което ще се нуждаете за да зареждате устройството си, се нарича USB-C към Lightning кабел за Айфон и се включва към адаптер (можете да го намерите в MyTel.bg).

Без подобен кабел имате и други варианти, като една от възможностите е да използвате магнитното зарядно MagSafe на Apple. Друга опция е да заложите на безжична платформа за зареждане. Разбира се, в края на краищата кабелът си остава най-бързият и надежден начин за зареждане.

Какво зарядно да си купим

По отношение на зарядното, имате много различни варианти. Можете да си поръчате по интернет зарядното на Apple, което има това предимствво, че е специално създадено за да работи с този модел телефон.

Но в същото време, можете да изберете и друга марка адаптер, като просто трябва да съблюдавате да бъде от моделите по 20w, което ще осигури оптимално добри условия за зареждане на вашия мобилен телефон.

Мислете практично

Когато купувате телефон втора употреба, вие не знаете как е използван той преди да стигне до вас. Да, той може и да е обгрижван много добре, но може и да не е бил, така че няма смисъл да се престаравате.

Ако купувате телефон втора употреба, тогава съветът на специалистите е просто да си го ползвате максимално, без да го мислите прекалено много.