20 септември 2022 г. бе датата на официалната премиера на серията Huawei nova 10 у нас – с атрактивна кампания за предварителни поръчки в комплект с безжичните слушалки Huawei FreeBuds Pro 2.

Датата бе отбелязана на медийно събитие в Музея на илюзиите в София, където гостите имаха възможност да изпробват богатите възможности на иновативната селфи камера на Huawei nova 10 Pro в реална, цветна и забавна среда.

Акценти на преживяването бяха ултраширокото селфи видео в 4К, Super Night Selfie и Super Night Shot, отговорни за снимките при суперниска осветеност и красивите, но трудни за улавяне светлини на града през нощта, селфи приближението в диапазона 0.7x-5x, 60MP ултраширокоъгълното селфи с висока резолюция и 50MP UltraVision основна камера, както и светкавично бързото 100W Huawei SuperCharge Turbo зареждане.

Кулминация на премиерата на модела у нас бе първото показване на рекламния клип с участието на Ивет Лалова, който публиката ще може да види по телевизията и в социалните мрежи през октомври.

Още изненади от събитието

На събитието бе обявена още една екстра в предлагането на серията Huawei nova 10 – включваща едноименния модел и неговата версия от по-висок клас – Huawei nova 10 Pro, която ще е налична за българския пазар от октомври – удължената гаранция.

За двата нови модела ще може да се закупи една допълнителна година гаранция над стандартната за продукта, като по време на удължения гаранционен срок всички дефекти, резултат от различен от човешки фактор, ще могат да се отремонтират от официалния Център за обслужване на клиенти на Huawei на ул. „Леге“ N6 в София с нулеви такси за диагностика, резервни части и труд.

Huawei Mate 50 Pro в България

На събитието бяха показани още новите безжични слушалки Huawei FreeBuds SE, а голямата изненада бе първото показване пред публика у нас на дългоочаквания нов представител на култовата серия Huawei Mate, която бележи 10 години от първия анонс на устройство с това име.

Генералният мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония - Лиу Ганг-Скофилд, потвърди, че Huawei Mate 50 Pro – първият мобилен телефон с 10-степенна физически променлива бленда на основната камера, се очаква в България в началото на ноември, както и че за първи път у нас феновете ще имат възможност да закупят ексклузивната му версия с гръб от оранжева веган кожа и свръхиздържлив Kunlun дисплей.