Кое е онова, без което не можете? Нима никога не сте щраквали върху бутона „Чувствам се късметлия“?!

Не лъжете, защото в такива моменти ви виждам по-ниски от тревата. Видях как си отмествате погледа от екрана.

Какво е човек да се чувства късметлия

Обикновено хората се опитваме да „догоним“ късмета си и постоянно търсим варианти дори да излезем с едни гърди пред него, но получава ли ни се в действителност? Истината е някъде в средата.

Навярно сте усещали, че понякога лъжете „Гугъл“. Той няма откъде да знае, че вие в действително сте късметлии и вие се възползвате от това, нали, признайте си!

Късметлията е общо понятие, но ако сте от хората, които изискват конкретика в текстовете, които четат, то положението е следното: от „Гугъл“ харчат 110 млн. долара, за да може вие да НЕ щракате върху бутоните. Е, заслужава ли си това нещо, предвид факта, че много от нас дори не знаят до какво води този бутон, а той струва повече от безплатната храна на служителите от компанията, за която тя харчи 72 млн. годишно?

Компания като „Гугъл“, обаче, не е логично да не знае какво прави. Не можем да кажем за тези технологични и софтуерни гении, че не са наясно с модата в онлайн търсенето и технологиите.

А те искаха и да го махат

Да, вярно, от „Гугъл“ дадоха предложение, че искат да премахнат почти излишния бутон за директно търсене. Сега да си го кажем сериозно, навярно повечето от вас дори нямаше да разберат, че бутонът не е на мястото си.

Идеята на „Гугъл“ бе свързана с това, че при отиване с показалеца на него, трябва да се появява падащо меню и от него да избираме как се чувстваме в момента. Естествено, от мултимилиардната компания щяха да ни дадат предварителни опции в опит на това да предугадят нашето настроение.

Въз основа на това, търсенето щеше да е във връзка изцяло с настроението ни. Например, ако дадем информация, че в момента сме гладни, щяха да ни излизат резултати за това откъде да хапнем на място или за вкъщи.

Естествено, разходите за това са адски много, но нека не забравяме, че различните сайтове щяха да си плащат повече пари, за да са „избраните“, които да излизат в този раздел на директно търсене. Айде тогава някой да се оплаче!

В заключение

В крайна сметка може да се спомене това, че хората щяха да ползват това повече, отколкото някакво си късметлийско търсене, струващо само 110 млн. долара.

Засега този бутон не е активен и ние широките ползватели на търсачката нищо не бихме могли да сторим. Действаме по обичайната схема, както досега, не задаваме въпроси и да се чувстваме късметлии!