„Бяла роза ще закича, на…“, но този път ни се иска да е на баща ми на москвича. Стига глупости, едва ли някой би започнал по този начин материал, който има за цел да ви информира по случая с мистериозното убийство на бизнесдамата Станка Марангозова.

Преди по-малко от година жената бе убита, а до трупа ѝ бе оставена изкуствена роза. Главният секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов все още не може да реши гатанката.

Седи си той в удобното креслото и като топченгето от „От местопрестъплението: Маями“ – Хорейшио Кейн, върти основната улика и мрънка под мустак. След това в далечината се чува емблематичният крясък от основната песен в сериала, Иванов става и казва: „Ще хванем убиеца!“

Абе, я си седи и остави хората да работят

Топченгетата в София ядат понички и това не е никаква тайна за никого. Няма какво да се лъжем и да си говорим за глупости докато има сериозен недостиг на сладкото, овално тестено изделие.

Виждали ли сте как свършват току-що готови понички по време на обедната почивка в район, в който има полицейско управление? Опашката пред закусвалнята е по-дълга, отколкото пред аптека по време на недостиг на лични предпазни средства – смях.

Официално запитване към Ивайло Иванов

Как ти се покачва разкрваемостта на престъпленията с ядене на понички? Как става този номер винаги да успяваш да се измъкнеш пред медиите с думи като: „Върши се работа!“.

С тези бягства си по-голям бандит от половината, които разследваш, но нека не грубеем излишно. Време е за кратък анализ, който някак си да ни прехвърли в измерението на един идеален свят, в който полицията наистина си върши работата, пък току-виж станало чудото и някой ни чул.

Как да си свършим работата по-успешно

Истината е, че за този текст не са ни платили, за да го пуснем. За жалост, ние тези схеми не ги въртим и затова удряме право в жизнените точки на разните му там управляващи.

Ама сме добри хора и им даваме съвети. Все пак, на българина най-добрата му черта е тази да дава „3 съвета как да си свършиш работата по-добре“.

Съвет #1: Просто се размърдай

Този съвет малко ми напомня на един слоган на известна спортна марка, но тук далеч не става дума нито за спорт, нито за бранд. Става въпрос за доброто старо вършене на служебни задължения, така че отправяме специален призив към всички институции – айде да ги разпитаме тези задържани.

Съвет #2: Оправдай си бюджета

И за какво ги инвестирахме тия пари в специализирани акции, щом от тях нищо не излиза вече два дни. Да, говори се, че някакви доказателства са събрани, но какво от това?

Поничките продължават да свършват бързо, а доказателствата хващат прах на нечие бюро. Като се дават суми за нещо, постарайте се да има смисъл от това.

Съвет #3: Не имитирай дейност, че е опасно

Не се стресирайте от наименованието на препоръката, но и не чувствайте комфортно, че ще правим компромиси с онези, които откровено не се раздават. Не правете планове за събота и неделя докато не бие звънецът за край на петъчния работен ден.

Използвам метафора с училището, защото външният вид на някои хора подсказва, че са завършили наскоро, та надеждата ми е да си спомнят много добре какви бяха времената на гимназията. Бъдете съвестни и нищо няма да ви сърби!