Shopify очевидно навлиза в дигиталната реклама. Канадската компания за софтуер за електронна търговия инвестира 100 млн. долара в базирания в Бостън стартъп за маркетингов софтуер Klaviyo, предава TechCrunch.

В същото време Shopify обяви, че ще направи Klaviyo препоръчителната функция за имейл маркетинг за своята премиум услуга Shopify Plus, като същевременно предостави на Klaviyo ранен достъп до функциите на Shopify в процес на разработка.

Klaviyo и включването ѝ като опция в Shopify Plus

„Работим в тясно сътрудничество с Shopify от години и това е страхотна стъпка.“, казва главният изпълнителен директор, Андрю Биалеки.

„Разговарял съм с техния продуктов екип и главен изпълнителен директор много пъти – те силно вярват в нашата мисия за овластяване на създателите и имат голямо уважение към продуктите и нашата култура, ориентирана към клиентите, ориентирана към продукта.

Shopify е ключът към нашия растеж и страхотен екип, с който да работим, и ние сме развълнувани, че това ще ни помогне да работим по-бързо в подпомагането на повече от техните клиенти“.

Основана през 2012 г., базираната в Бостън Klaviyo се интегрира със съществуващи платформи (напр. Octane AI, Recharge), за да автоматизира изпращането на имейли и текстови съобщения до клиентите.

Използвайки Klaviyo, фирмите могат да настроят съобщения за изоставени поръчки (направени, но неплатени), препоръки за продукти и други, използвайки набор от шаблони и инструменти за прогнозен анализ.

До какво ще доведе автоматизацията на маркетинга

В технологичното пространство за автоматизация на маркетинга има силна конкуренция, напр. Sendlane, Sendinblue и Cordial, но Klaviyo се справи невероятно добре за себе си, достигайки до над 100,000 плащащи клиенти, включително Unilever, Dermalogica, Solo Stove и Citizen Watches.

Към днешна дата Klaviyo, която има над 1000 служители, е набрала около 775 млн. долара. Към май 2021 г. стартъпът беше оценен на 9,5 милиарда долара от инвеститори, включително Sands Capital, Counterpoint Global, Accel и Summit Partners.

За Shopify Klaviyo е последната от поредица от инвестиции и придобивания, насочени към разширяване на обхвата на платформата за електронна търговия. През май Shopify купи стартъпа за логистична доставка Deliverr за 2,1 милиарда долара – най-голямата покупка в историята ѝ досега.

А едва през тази седмица Shopify инвестира в Single, музикално и видео приложение, използвано от много фирми в Shopify, след залог в капитала на разработчика на CMS Sanity.