Луната и нейните фази имат огромно влияние върху явленията в природата, климата и дори човешкия живот. Лунните фази са 4 – новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. От тези фази две имат изключително значение за всичко около нас – новолунието и пълнолуните.

Лунния цикъл е около 28 дни и започва с новолуние, като постепенно луната расте докато цикълът не приключи отново с намаляваща до новолуние луна.

Хората, които се интересуват и следят промените във формата на луната много добре знаят, че новолунието и пълнолунието са силно енергийни явления, които се усещат от по-сензитивните хора.

Дори да не сте от тях може да следите фазите на луната и да нагодите важни събития от живота си, хранителния режим и пътуванията си според тях. Новолунието и пълнолунието символизират трансформацията. Астролози смятат, че всяко от тези явление се отразява по различен начин на представителите на зодиакалните знаци.

Въпреки че, всеки усеща тези явления индивидуално, от хилядолетия насам се извършват определени ритуали, чиято цел е да привлекат благополучие в живота на хората. Следва да ви представим някои от най-интересните сред тях, които и вие може да практикувате ако искате да привлечете в живота си щастие и любов.

Зареждане на кристали

Популярен ритуал по време на пълнолуние, който много хора следват, е зареждането на кристали. Ако се интересувате от кристали, то добре знаете, че всеки един от тях отговаря на различен зодиакален знак и е зареден с енергия за привличане на определени положителни неща.

От древни времена се вярва, че кристалите се зареждат под въздействието на лунна светлина. Те се изпълват с положителна енергия, която след това може да се използва за привличането на благополучие, щастие и любов. Някои от тях могат да се заредят и със сила за изцеление, която е нужна за лекуване на определени състояния.

За този ритуал се избират специални кристали, които се поставят навън, на място, където могат да бъдат изложени на лунната светлина през цялата нощ.

Приготвяне на лунна вода

Водата приготвена по време на пълнолуние е заредена със силна енергия и може да се използва за различни приложения. Мистици и астролози вярват, че тази вода има силна енергия, с която може да се сбъдват желания.

За да направите лунна вода ще ви трябва вода и дълбок съд. Хубаво е на съда да поставите етикет, който показва от кога е водата и в кой знак е пълнолунието. Може да използвате и безопасни за водата кристали като розов кварц, прозрачен кварц или аметист.

Ако имате желание може да добавите и билки с пречистващи свойства. Най-добре е да използвате див пелин, лавандула, розмарин.  След като се подготвите намислете си и желание, което много искате да се сбъдне. Докато приготвяте лунната вода мислете само за това, което желаете.

След това оставете съдът с водата на пряка лунна светлина, а на сутринта отпийте няколко глътки от нея.

Почистване на дома

Новолунието е времето от месеца, през което да внесете ред в живота си и да се отърсите от всичко ненужно. Това важи и за вашия дом. Отделете време през деня да почистите жилището си и да изхвърлите всички вещи, които не използвате. Така ще се отървете и от енергията на застой и ще освободите място за нови, положителни случки.

Освобождаване от негативни емоции

След като почистете и подготовките дома си за положителна промяна, трябва да подготвите и съзнанието си. Освободете се от натрупаните негативни емоции. Може да направите продължителна медитация за пречистване, да опишете в дневник всички неща, от които искате да се освободите душевно и емоционално или да изплачете негативните емоции и напрежението.

Отделете и време за физическа почивка и отпускане и се настройте, че най-хубавите неща предстоят.