Дълбоко в себе си знаеш, че си създаден за нещо повече…усещаш, че някак те чакат велики дела. По някаква причина обаче, всеки ден все повече започваш да осъзнаваш, че животът ти е в пълен застой.

Ти имаш огромно желание това да се промени, но…

Но това, но онова, но трето нещо и пето нещо…Все има едно “но”.

Време е да спрем с оправданията. Ако искаш някога изобщо да излезеш от застоя и да осъществиш мечтите си, ето какво трябва да спреш да казваш (и мислиш).

Прекалено съм зает

Ето ти една малка тайна: всеки възрастен човек е много зает. И все пак, някои хора “намират” времето за личните си проекти. 

Истината е, че никой не “намира” време. Това не е нещо, което можеш да намериш на улицата.

Тайната е в правилната организация. Хората, които успяват, знаят как да организират времето си.

Със сигурност можеш да спестиш поне половин час от взиране в екрана на телефона си и да го отдадеш на дейност, която ще те развие.

Какво ще си кажат хората

Хората може да си кажат “този пък за какъв се мисли”, може да си кажат “ох, май и аз трябва да се опитам като него”, а може и да си кажат “Чичковите червенотиквеничковчета”. 

Ти не си в ничия глава и това какво някой ще си помисли ще ти повлияе толкова, колкото една мравка ще повлияе на тигър. Едва ли ще го усетиш. 

Не знам откъде да започна

Животът не е буквар за 1ви клас, в който започваме от “А”. Никой успешен човек, когато е започвал дейността си, не е знаел с какво се захваща.

Важното не е откъде ще започнеш. Важното е просто да започнеш. 

Изпробвай различни техники - направи си списък на основните стъпки, през които искаш да минеш, за да постигнеш целта си, или разпитай познати, които са минали по подобен път. Все трябва да има място, от което да започнеш. 

Имам по важни неща за правене

Всички имаме неотложни задължения - все някак трябва да се грижим за прехраната си например. Но когато става дума за личен проект - наистина ли толкова не можем да открием време за него?

Тук става дума за подреждане на приоритети. Всеки човек има да кажем 100 неща на ден, на които да обърне внимание. Няма как да изпълни всички, затова самият той избира кои от тях са “важни”. Наблягаме на “самият той избира”.

Никого не го интересуват моите идеи

По принцип никого не го интересува какво някой друг има да каже. И все пак много хора са успели да се превърнат във важни и успешни личности, чието име се цени.

В началото едва ли са били толкова влиятелни, но са си поставили цел и са я постигнали, и с времето са се превърнали в обект на внимание.

Няма как да очакваш тълпа от почитатели в самото начало. Залавяй се за работа и не чакай слава - тя сама ще дойде заедно с успеха.