Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отново насочи критиките си към икономическата политика на Демократическата партия, като заяви, че те ще наложат най-голямото увеличение на данъците, регистрирано някога в страната и впоследствие ще предизвикат нов икономически спад, ако спечелят предстоящите избори.

"Ако искате огромно увеличаване на данъците, най-големият в историята на нашата страна (такива, които ще изключат нашата икономика и ще увеличат безработицата), гласувайте за демократите. Не забравяйте, че фондовата борса се готви да бие всички рекорди за всички си времена, следващата година ще бъде най-добрата. Гласувайте, гласувайте, гласувайте", написа той в "Туитър".

"Избиратели във Вирджиния, вашият губернатор иска да заличи втората ви поправка. Спрях го. Аз съм единственото нещо между вас и вашата втора поправка. Работя усилено във Вирджиния... По-добре гласувайте за любимия си президент или махнете за сбогом на ниските данъци и правата за оръжие.", добави той.

В Следващи няколко туита, Тръмп надъхва избирателите си за какво гласуват:

„Ръст на фондовата борса, гласувайте!; Най-силна армия в историята, гласувайте!; Закон и ред, гласувайте!; Религиозна свобода, гласувайте!; Най-голямото данъчно облекчение, задава се и още, гласувайте!; Космически сили, гласувайте!; Голяма дерегулация, гласувайте!; За живота, гласувайте!; По-добро и по-евтино здравеопазване, гласувайте!; Борба с корумпираните медии за фалшиви новини, гласувайте!; Спасение на втората поправка, гласувайте!; Мир чрез сила (връщане на нашите войници у дома), гласувайте!"

Как е Тръмп след коронавируса

Тръмп се върна във Вашингтон след четиридневно лечение за Covid-19 във военната болница Уолтър Рийд, която се намира в покрайнините на Вашингтон. При пристигане в Белия Дом Тръмп свали маската си и породи критики с публикация в Туитър, в която заяви, че коронавирусът не трябва да е причина за никакъв страх.

„Чувствам се много добре! Не се страхувайте от Covid. Не му давайте да контролира живота ви!“ – написа той в Туитър.

Той обеща и скоро да се върне в кампанията. Посланието му, обаче бе разчетено като омаловажаване на вируса, отнел живота на около 210 хил. американци.

Тръмп също призова хората да излязат, но да са внимателни. Той записа и видеопослание към американския народ, призовавайки ги да се върнат на работа.

„Ще победите коронавируса!", казва той.

"Ние разполагаме с най-доброто медицинско оборудване, имаме най-добрите лекарства, всички разработени наскоро. И добави:

”Сега съм по-добре, може би съм имунизиран, не знам".

Лекарят на президента увери, че състоянието му се подобрява, но добави, че все още опасността не е отминала. Въпросът, който стои до момента без отговор е какви са превантивните мерки за работа в среда с президент вирусоносител в Белия Дом, който е както личната резиденция, така и място за държавни дела.

По информация на „Вашингтон Поуст“ поне 20 души, които са били в Белия Дoм през изминалите няколко дни, са с Covid-19. Сред тях са хора на позиции като сенатори, журналисти, говорителят на държавния глава и топ съветници.

Сред тях е била дори и Първата дама на Щатите – Мелания Тръмп.

Социалните мрежи се затрудняват при избора на нов президент

Големите технологични компании в САЩ се подготвят усилено за това как да отразят резултатите от президентските избори в страната през ноември, като някои от разиграваните сценарии могат да имат необратими последици за бъдещето на социалните медии. Някои специалисти споделят, че мрежите никога няма да бъдат същите след тези избори.

Периодът между затварянето на избирателните секции на 3 ноември и обявяването на резултата обикновено отнема само няколко часа. На тези избори, обаче това вероятно ще отнеме дни, може би дори и седмици, заради обработката на милиони гласове, изпратени по пощата.

Ако през този въпросен период и Доналд Тръмп, и Джо Байдън се обявят за победители, битката за това кой да бъде следващият президент на САЩ ще се разиграе в социалните мрежи, като компаниите се опасяват от избухване на физическо насилие между вече поляризираните общности в страната.

За пръв път в историята си няколко от големите технологични компании работят заедно, за да "планират евентуални сценарии" на различни резултати от гласуването, съобщава Би Би Си.

Новини и от България

Близо 4000 души са се хванали на въдицата и се надяват да получат лаптоп като подарък, но уви! Народът е казал някога, че безплатен обяд няма и тук това важи в пълна сила.

Лаптоп като подарък няма да има – това е ясно. Още една фалшива томбола от тази страница излиза наяве, но с последен модел телефон за 2020 г.

Тук условията са, че първите 100 хиляди с коментар в поста печелят, но коментарите са едва 200, а отзиви, че някой е получил безплатно телефон, все още няма.

Според един от участниците в томболата страницата искала информация за банковата сметка на човека след като напише коментар в поста, но с каква цел, той не поиска да ни сподели, както и да даде подробности. Без да споделите лична информация, измамниците няма как да ви навредят, единствено може да ви разочароват, тъй като няма да получите никаква награда.