От писане и говорене за коронавирус, човечеството отново показва единствено и само себелюбие и егоизъм. Единствените проблеми на света са опасни болести. Всеки стана лекар и смята, че медицината му е амплоа.

Освен COVID-19, за друго не ще и да се чуе, а всички съпътстващи проблеми са породени изцяло от вируса.

Обещавам, ще опитам този материал да е с една идея по-различен от останалите. Започвам с това изречение, защото, ако в края на текста не съм постигнал целта си – да потърсите грешка и да помислите над това в какво се превръща видът ни заради паниката, може да се свържете с мен и да „поздравите“ няколко мои роднини.

След тази власт, която ви дадох в предходния абзац, се надявам да успея да разсея вашите затормозени с коронавирус съзнания, защото вече залогът е голям. Ама, #COVIDреме?

Всъщност, трябва да ви дреме, защото освен това, почти нищо друго градивно и подпомагащо здравето ви не можете да правите вкъщи по време на карантината.

А, ето, че всъщност можете!

Ко прайм с тая корона?

Не веднъж сме чували да казват, че короната е тежка. Историята е доказвала не един път, че този, който си е помислил обратното и е подходил небрежно към нея, бива наказан с особена жестокост.

Я от съдба, я от баща си, я от заговор на придворни, носителят на короната си е отивал в страшни мъки, а „покорното“ население с радост е приемало следващия престолонаследник. Естествено, с надеждата, че всичко този път ще е различно.

Този сюжет ми напомня за един друг народ, за един друг престол, за едно друго време. Както и да е, не сме се събрали да опорочаваме хубавия сайт с мръсни помисли за политика.

Ама, #COVIDреме, нали е карантина…

Ко прайм с тая анархия?

Винаги съм си знаел, че вътре в мен се крие страшен мислител на рекламни клипове. Изпитвам непреодолимо желание да ви споделя идеята си.

Това, което ще ви разкрия засега, е слоганът: „Тоалетна хартия „Корона“! – хартията за криза!“ Сигурна и достъпна досущ като вирус! Заразата по търговските обекти ще започне бавно, за да може хората да се избиват за нея.

Сега шегата настрана. Хора, молим ви да не правите грешката да отивате до магазина за промишлени количества тоалетна хартия.

По водещи и достоверни телевизионни канали постоянно се изговарят препоръки да не изкупуваме цялата налична хартия.

Нека всички имаме достъп до продукти и стоки от първа необходимост. Не бъдете егоисти. Пиша си мнението аз, но #COVIDреме?

Ко да прайм с тия каранти(н)и?

Както може би повечето от вас се досещат, стоенето затворени вкъщи ни поставя в положение, в което честичко да скучаем. Да, това е абсолютно нормално, но важна част от всекидневието на всеки е похапването.

Българинът е известен с това, че без мръвка не опира доволно лактите у масата. Не му е спокойно някак си.

Ние излизаме с още един призив към вас – любимите ни и съвестни читатели. Грижете се за уличните животни.

В момента много от нас са по домовете си и бездомните животинчета скитат самотни навън и не получават същото количество внимание и храна, както обикновено.

Нека карантината не ни попречи на нас – обичащите животни, да се погрижим и за уличната фауна. Те все още са там и гладуват.

Всеки обича мръвчица, но някои от нас обичат определено месце от конкретна част – я бутче, я филенце, я вътрешности.

- „Карантийките, много моля, никой тук не ги яде!“ – възкликнаха някои от вас, нали?

Затова нашият екип ви съветва, когато се замислите какво да правите карантийките, подложете ги на някакъв вид термична обработка и ги сервирайте в пространството пред жилищния си блок. Там се събират много котки и кученца, които са сирачета в тези страшни времена.

Излизането за две минути навън няма да ви попречи на здравето, но две минути внимание ще положат основите на един хубав спомен в главата на печелившото животинче.

Старайте се всеки ден животинчето да е различно, за да може по-голяма част от четирикраките скиталци да се порадва на Вашата доброта.

Ама, #COVIDреме за каранти(н)ите.

Ко прайм с тия капачки?

Може би сте запознати, но може би не, но в България много хора се запалиха и се занимават със събиране на пластмасови капачки.

След това събраното количество се дава за рециклиране. Получената сума отива за закупуването на кувьози.

Нещо интересно. Статистиката показва, че едно на всеки 10 бебета се ражда недоносено. Тя тревожно продължава да расте.

Тогава, група хора се сещат и започват да дават пример за събиране на капачки. Така днес, години по-късно, тази на пръв поглед простовата идея, се превръща в цяло движение за спасяване на недоносени бебета.

Искаме да кажем, че във времена на карантина, майките са изключително уязвими. Не забравяйте, че те носят бъдещето на планетата ни! Какво би станало, ако дечицата видят светлина за първи път болни?

Освен опасността от болни от коронавирус дечица, заплахата от това те да се родят недоносени заради болните бременни, е голяма и реална. Поради това проблемът е не само за сегашния момент, но и за човечеството като цяло.

Не забелязваме някой да мисли за това и се чувстваме длъжни да апелираме всички, които използват иначе токсичната пластмаса, за нещо хубаво.

Нека осигурим здрави поколения занапред и за тази кауза можем да се погрижим всички ние – хората, които претендираме за здрав разум.

Ама, #COVIDреме, нали е карантина.