Жестоко убийство разтърси сливенското село Сотиря, съобщава агенция БГНЕС. Вчера в близост до къщата, в която е живеело, е намерено тялото на 7-годишно момиченце в изключително тежко състояние.

Детето е откарано в болница, но поради тежките травми е починало, малко след постъпването си в болничното заведение. Информацията, която е дадена към този момент е, че се касае за изнасилване и жесток побой, съобщиха от прокуратурата.

Заподозреният е на 21 години и се казва Мартин

Заподозрян за жестокото престъпление е млад мъж на 21 години, който се казва Мартин и е жител на същото село. Заподозреният, чиято снимка се разпространи от МВР, живее в съседната къща, в която е била жертвата. Момиченцето е оглеждано от баба си, а майката работела на морето.

Свидетели от селото разказват как в деня на убийството детето е забелязано да си купува сладолед от селския магазин, в който по същото време Мартин консумирал алкохол.

Кметът на село Сотиря – Димчо Георгиев разказа, че на този етап няма кой знае колко нова информация, а разследването от страна на органите на реда продължава. Издирваният е в неизвестност от вчера.

В издирването са се включили и хеликоптери

По думите на кмета в издирването му са включени огромен брой хора, подкрепени от пожарна и полиция, както и военна полиция, гранична полиция, горски служители и хеликоптери, които са пристигнали на място.

Предполага се, че Мартин се е укрил в гората, където се претърсва и към този момент. Издирвателните действия са затруднени от лошото време – в района вали и се наблюдава понижение на температурите.

По думите на Георгиев, заподозреният е странил от хората в селото и не е бил общителен. В миналото е лежал в затвора, като има регистрирани случаи в които е заплашвал деца от селото.

За убитото дете кметът каза, че е било добре гледано и няма никакви съмнения за това. Жителите на село Сотиря са в шок, а издирвателно-следствените дейности продължават до намиране на заподозрения Мартин.