Ще има ли Samsung Galaxy Fold 2?

Корейският технологичен гигант Samsung разкри пред обществеността, че в момента инвестира своите усилия върху работата над нова, поне двойно по-евтина версия на сегашния Galaxy Fold, който към този момент е първият сгъваем смартфон, произведен от компанията.

Бърза справка с актуалните ценови листи на пазара сочи, че Galaxy Fold се продава за 2000 долара, което за клиентите по време на пандемия бе адски много. Сега, цената на световния пазар падна до около 1800 долара.

Българският потребител може да се сдобие с шедьовъра след като се раздели с около 3850 лв. от бюджета си. Очаква се Fold 2 да бъде представен на специално стрийминг събитие на 5 август т.г., да бъде малко по-евтин и цифрите да се съревновават със сегашната цена на първото поколение.

Според слуховете обаче се очаква и специална, бюджетна Lite версия на модела, която ще е далеч, далеч по-достъпна за потребителите. Цифрите ще се спрат до около 900 долара, твърдят от компанията, или вероятно към 2000 лв. на българския пазар.

В същото време

„Новият iPhone SE е не просто добър бюджетен смартфон, а продукт, който ще убеди повече хора, ползващи Android, да предпочетат Apple. iPhone SE има невероятна цена, много е достъпен и работи по-бързо от най-бързия смартфон на Android.“ Това заяви категорично шефът на мултимилиардната корпорация Apple Тим Кук.

Тим Кук е уверен в най-новия си бюджетен продукт, защото в стария корпус, който феновете видяха в iPhone 8, е разположен чипът на Apple A13 Bionic, който първо се появи във флагмана iPhone 11, а сега идва и в iPhone SE, но в пъти по-ниска цена.

Този чип на Apple наистина надминава дори и най-мощния на пазара в момента Android процесор - Qualcomm Snapdragon 865, който е смятан за непобедим. При това, Дракона е победен не само на хартия, но в тестовете А13 Bionic смила опонента си по точки за каквото и да е – игри, мултитаскинг, тежки приложения и т.н.