Китайската технологична компания vivo, която преди седмица обяви, че официално навлиза на българския пазар, представи в Европа новия си флагман vivo X80 Pro 5G, с който планира да се бори с конкуренцията във високия сегмент.

Как ще превземе вниманието на нашенеца-потребител

За целта vivo си партнира с гиганта в оптиката и оптоелектрониката ZEISS, за да предложи по-добро фотографско изживяване и по-интересни опции за заснемане на видео, а това бяха и основните функции, върху които акцентира.

Полето за задните камери заема солидна част от гърба на устройството, а телефонът работи с технология, която позволява максимално охлаждане на повърхността.

X80 Pro залага на 32-мегапикселова селфи камера. Задната включва 50MP ултрасензорна камера с GNV сензор и оптична стабилизация на изображението, 48MP широкоъгълна камера, 12MP портретна камера с гимбал стабилизация и 8-мегапикселова камера тип перископ.

Това, което отличава основната камера, е изключително чувствителният GNV сензор, благодарение на който е оптимизирана отразяващата способност и се намалява разсеяната светлина. Освен това включва стъклен обектив, който намалява заслепяването.

Смартфонът включва и функцията ZEISS Cinematic Video Bokeh, която създава овално боке в обичайното за филми съотношение 2,39:1, за да предложи ефекта на широкоекранния кинематографичен обектив.

Устройството предлага боке ефект и във видео режим, което дава възможност за заснемане на портретни видео клипове, като напасва фокусното разстояние, блендата и разстоянието на снимане.

От години производителите на смартфони се надпреварват в това кой ще предложи най-добри опции за направата на нощни снимки. В случая vivo X80 Pro разчита на своята ZEISS Superb Night Camera, за да прави ясни кадри при ниска осветеност.

Освен това има функции като Pure Night View за заснемането на градски нощни снимки, а XDR Photo поддръжката се грижи за по-голямата яснота на изображенията. Новият флагман на vivo идва и с режим, наречен ZEISS Natural Color, който използва изкуствен интелект, за да прави снимки с максимална точност на цветовете.

С това компанията се стреми да предложи по-естествени кадри

Вградената система за изкуствен интелект в чипа за изображения V1+ на vivo има задачата да предоставя професионална визуална обработка. Чрез функцията AI Video Enhancement например телефонът успява сам да избере правилния режим за светлинните условия.

Vivo X80 Pro тежи 219 грама и е с размери 164,57 x 75,3 x 9,1 мм. Той разполага с чипсет Snapdragon 8 Gen 1 и обещава на потребителите по-висока производителност, включително е добра опция за любителите на мобилния гейминг.