Няма смисъл да крием очевидната истина – всеки от нас гледа порно и малко или много има свои любими жанрове.

За много от хората, обаче, тези жанрове са неясни, поради една проста причина – порно индустрията, както всъщност повечето индустрии, си има свой собствен жаргон, който е толкова популярен, че е изместил някои от стандартните думи, използвани в сексуалния речник на повечето езици.

За по-неопитните решихме да съберем на едно място повечето популярни абревиатури и жаргони от света на порното и да ги „побългарим“ така, че да са достъпни за повечето хора.

Предстои ви да се сдобиете с информация, която някои считат за по-ценна от Александрийската библиотека или от изобретяването на ваксина против COVID-19, така че се възползвайте на максимум.

1. ATM

Не, не става въпрос за добре познатите ни банкомати. ATM е абревиатура за „Ass to mouth“, което се превръща във все по-гледан жанр в последно време.

Обзалагаме се, че вече няма да гледате на банкоматите по същия начин…

2. BBC

Човек трябва да е изгледал достатъчно порно, за да знае какво означава тази абревиатура. Ще подскажем, че няма нищо общо с британската телевизия „BBC“, нито пък големи черни петели

BBC е една от класическите категории в порно индустрията и се е превърнала в емблематична за всеки любител на филмите за възрастни.

3. BBW

Един странен, по наше мнение, фетиш, но все пак живеем в свободни времена… BBW идва от Big Beautiful Women.

Това е жанр с филми, в които основният акцент пада върху жени с „голям кокал“, които въпреки размера си привличат интереса на немалка част от мъжката аудитория.

4. BDSM

Друга класическа порно категория – BDSM-ът е за всички онези хора, които са любители на по-грубите изпълнения в спалнята.

В буквален превод BDSM означава Връзване, Доминация, Садизъм и Мазохизъм.

5. BJ

Може би една от най-старите практики в секса, позната още на българина като „сви*ка“, „ду*ане“ и „френска“.

Едва ли има мъж, който да не е привърженик на тази сексуална практика, което обяснява и огромния успех на този жанр в порно индустрията.

6. Cowgirl

Женският еквивалент на „каубоите“. Тук обаче не става въпрос за жени, отглеждащи крави и яздещи коне, а за такива, които яздят нещо друго.

Познато още като „woman on top“, това е сексуална, в който жената сяда върху мъжа и „дърпа юздите“.

7. Creampie

Не, това не е някакъв изчанчен вид американски пай. Creampie е жанр в порното, който акцентира върху семенната течност на мъжа, която се стича от женския полов орган след еякулация.

Познато още и като „'фъргай вътре, да не цапаме“

8. Doggy Style

Максимата, че кучето е най-добрият приятел на човека е абсолютно вярна. Най-добрите приятели са точно за това – да ни помагат в трудни ситуации.

Е, това което кучетата са дали на хората е „кучешката“ поза. В България позната и като „задна прашка“, това е една от най-любимите пози за мъжете, а и за жените.

9. Facial

Дами, простете ни когато мръсното ни подсъзнание се включва. Докато „facial“-ът за вас е процедура, с която се разкрасявате, за мъжете този термин има съвсем друго значение.

Не ни разбирайте погрешно, ние също много обичаме „facial“-ите, но не тези, на които вие сте свикнали, а тези, които гледаме в определени сайтове.

10. Handjob

Първата и последната любов на мъжа винаги е била и ще бъде дясната му ръка… Но усещането някой да ни направи това, което ние сме правили цял живот, е коренно различно.

Handjob-ът е жанр, в който добре познатите ни „че*ии“ се правят от жената, а не собственоръчно, както повечето господа, които в същото време гледат клипове от въпросния жанр.

11. MILF

Това е един жанр, който е подходящ за малко по-узрели мъже, вече преминали юношеските вълнения и стремежи към „по-младото“.

Ако сте уравновесен, полово зрял и искащ нещо повече от секса, то категорията с „Mother I’d Like to F*ck“ най-вероятно е перфектна за вас.

И не, не бъркайте MILF-овете с онези „самотни майки“ във вашия район, които си търсят компания за вечерта…

12. PMV

Един все по-навлизащ в порното жанр. PMV означава „Porn Music Video“ и съчетава избрани музикални клипове с още по-избрани сцени от порно клипове.

Така хем можем да слушаме любимата си музика, хем да гледаме любимите си сцени. И после казват, че перфектни неща не съществуват

13. POV

Големият минус на порното е, че колкото и да гледаме, не можем да пипаме. Е, жанрът POV (Point of View) донякъде коригира тази несправедливост.

Това са клипове, в които камерата снима от гледната точка на мъжа – така можем много по-лесно да се поставим на негово място и да се доближим максимално много до реалистичното изживяване.

14. SFW

Една категория, за която всеки мъж е благодарен – така нареченият SFW идва от „Safe For Work“. Всеки от нас е изпадал в ситуации, в които гледа подобни клипове по време на работа.

Какво правим, обаче, когато някой колега ни види или още по-лошо – шефът ни засече как гледаме порно по време на работа?

В помощ на тези хора е създадена точно тази категория – цялото съдържание маркирано като SFW гарантира, че в него няма неприлични или разголени сцени, което го прави безопасно за гледане пред други хора и по време на работа.

15. Strap-on

Макар в българския език думата „страпон“ вече да е навлязла и дори да се продават продукти с това наименование, в порно жаргона тя има малко по-различно значение.

Самият „страпон“ представлява вибратор или дилдо с колан, което позволява да бъде поставен и използван от жени.

Порно жанрът „Strap-on“ акцентира върху филми, в които една жена задоволява друга или пък мъжът и жената разменят ролите си и жената е тази, която прониква в мъжа благодарение на своя изкуствен пенис.

16. Threesome

Така известната у нас „шведска тройка“ или само „тройка“. Видът на тройката зависи от човека, който питате.

За мъжете тройката е мъж с две жени, докато за представителките на нежния пол най-добрият вариант е дама, задоволявана от двама мъже.

Независимо от вида на тройката, жанрът „Threesome“ е един от най-популярните в света на порно индустрията.

17. 69

Две числа, които казват повече от стотици думи. Тази поза сякаш е по-любима за мъжете, отколкото за жените, но истината е, че и двамата участници получават еднакво задоволство от практикуването ѝ.

Гарантираме, че няма мъж, който да не иска да опита тази поза и не е никаква изненада, че порно жанрът „69“ жъне толкова успехи в Интернет.