Като за начало, преди да започна, може би трябва да поясня какво имам предвид под споменатата промяна и то да конкретизирам най-вече кои социални контакти.

Днес се навършва 31-ви ден на карантината и в медийното пространство излязоха материали и статистики, сочещи към притеснително завишаване на някои обществени показатели.

Може би има пряка връзка между промяната на характера ни по време на карантина и изменението на държанието ни спрямо другите в същия този период.

Забелязвате ли такова у вас и ако да, задайте си цели, които, ако изпълните, отново ще внесете хармония във взаимоотношенията си с останалите човешки същества.

Помнете, че не сте само вие единствени тези, които са поставени под карантина. Другите хора също страдат, че не изпълняват служебните си задължения, което се отразява на месечния доход и цялостното им ментално състояние.

Не бъдете егоисти и проявете разбиране, защото и други са изцяло във вашата ситуация. Бъдете хора!

Все пак обаче, ние сме предвидливи и разбираме, че сте прекалено заети с други неща – стоене вкъщи, гледане на сериали (минимум по сезон на ден), тренировки и различни други занимания.

Затова, днес сме подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат да премахнете лошата енергия от себе си и не знаем за последните 30 дни, но следващите 30 ще са празник. Гарантираме!

Съвет #1: Обърнете дефекта в ефект!

Не приемайте карантината като нещо ужасно, което непременно ще обърне посоката на живота ви към лошо.

Да, признаваме, че карантината не е от най-добрите неща, които може да се случат на човек, но е повод да обърнем внимание на себе си и на нещата, които не правим.

Ако приемем, че карантината влиза в ролята на дефект, то ефектът от нея може да е убийствен. Стига да искате…

Представете си как вашите приятели не са ви виждали от два месеца и изведнъж след този период на социална дистанция, сякаш виждат друг човек.

Човек, влязъл в добра телесна форма, с друга прическа, усмихнат, свеж и позитивен – готов за живота след карантината.

За да изпълните целта „преобразяване“, включете в деня си леки аеробни тренировки рано сутрин – разтягане вкъщи или леко бягане.

Никой не би ви забранил 20-минутен джогинг, стига да сте отговорни и да го извършвате самостоятелно, без да предизвиквате струпване на хора.

Анаеробни тренировки, включващи упражнения с леки тежести, също биха помогнали да превърнете тялото си в машина за горене на калории.

Доказано е, че тренировките с тежести спомагат за горенето на подкожни мазнини през целия ден след тренировката. Доверете ни се – пробвайте!

В края на карантината ще оцените резултатите и защо не да продължите с този начин на живот. 60 дни не са малко време за превъзпитание, идващо с желание за постигане на резултати.

А постигайки ги, повярвайте, ще се чувствате победители в битката със самите себе си – нещо, което не всеки може да си позволи в нормално време. Така, вие ще осъзнаете, че сте превърнали дефекта „социална изолация“ в ефект „социална изненада“.

Съвет #2: Научете се на търпение по време на карантина

Това със сигурност е едно от нелесните неща, признаваме. Но поемаме отговорността да обясним думите си, за да не излиза така, че просто хвърляме съветите все едно са нищо.

Какво целим да ви кажем в тази част от материала? Ако погледнем по-общо на хората, ще забележим, че в резултат на живота, който водим в днешно време, сме станали адски нетърпеливи консуматори.

Я сега си помислете какво би станало, ако решим, че по време на карантината ще променим това. Ще преобразим не само тялото си, но и някои вредни навици като например, нетърпеливостта.

Едно добро и полезно упражнение, което за отрицателно време ще се отрази на вашето физическо и ментално здраве, е готвенето.

То ще спомогне за това да се отучите от стария навик да хапвате на крак в обедната почивка, отивайки директно до храната и получавайки я за минута-две.

Сега, за разлика от тогава, от вас ще се иска да си я приготвите сами и едва след това да задоволите своя глад.

В началото честичко ще ви навестява чувството, че губите време, но повярвайте, че освен на търпението ви, това ще се отрази благоприятно както на месечния ви бюджет, така и на свалянето на излишни килограми.

Съвет #3: Нормализирайте съня си!

Божествено правило, което дори можем да си позволим да преквалифицираме в закон. Сънят е цар на почивката, удоволствие за душата и враг на излишните килограми.

Не се изненадвайте, че всеки съвет включва премахване на излишни килограми. Знаем колко против сте това да наддадете в проблемните области целодневните смени на дивана.

Защо не пробвате да заспивате по-рано и да се събуждате преди 09:00 часа? Това ще спомогне за поддържане на здраво и отпочинало тяло, а метаболизмът ви ще се увеличи до невероятна скорост на преработване на храната в енергия.

Анализи сочат, че сънят е едно от най-здравословните занимания, които човек може да прави със себе си.

Нека обаче това не ви служи като оправдание, за да спите винаги, когато ви е удобно, живеейки с убеждението, че сте здравословни.