Всеки един от нас е чувствал онази „искра“, която ни кара да се стремим към щастието. Какво става обаче, когато събитията в нашия живот успеят да изгасят вътрешния пламък, който ни движи напред?

Четиримата персонажи в мюзикъла „Мелофобия“ са изтъкани от музика – тя присъства във всяка клетка от тялото им и съпътства всеки миг от техния живот. Музиката е нещо повече от голяма страст за тях – тя въплъщава именно онова, което движи тях самите в живота.

Всеки от четиримата обаче е преживял травмираща ситуация, която го е накарала да намрази до дълбините на душата си музиката. Желанието за тонове и ритъм не стихва, но всеки досег с тях е болезнен и възвръща тягостните спомени за мъчителните преживявания.

Настъпилата глухота е пагубна за щастието и съществуването на всеки един от тези пламенни персонажи. Именно заради това те не се отказват да продължат да търсят своята изгубена вътрешна мелодия.

Как мюзикълът „Мелофобия“ разказва за търсенето на щастието през авторска музика и завладяващи сцени

Авторският спектакъл на Милица Гладнишка разказва историята персонажите, търсещи изгубения ритъм, през нейни авторски песни, допълнени с импровизация, породена от синергията между актьорите.

В създаването на музиката участват и Мирослав Иванов и Иван Велчев, а текстовете са написани от самата Милица Гладнишка, Цветелина Цветкова и самия режисьор на спектакъла Цвети Пеняшки.

Мюзикълът неслучайно намира своята сцена в „Сълза и смях“. В него не липсва вихър от емоции - от носталгична тъга, която ни кара да съпреживяваме на персонажите като почувстваме тяхната болка, до бурен смях през сълзи.

На сцената разгръщат своя музикален и актьорски талант Милица Гладнишка, Милена Маркова – Маца, Иван Велчев и Николай Воденичаров-Никеца. През сцените, редуващи се с авторски песни, актьорите разказват собствените си истории за моментите от живота, в които са намразили най-голямата си любов – музиката.

Потъналите в отчаянието персонажи преминават през търсенето на изгубената красота на музиката, което публиката следва през сълзи и смях. Накрая те успяват да открият своята вътрешна мелодия под насоките на завладяващите тонове на китарата на Миро Иванов.

В мюзикълът ще се насладите на завладяващи песни от разнообразни жанрове – от хард рок и рап до класически стари градски. В хода на историята актьорите се превъплъщават в различни персонажи, всеки от които е завършен образ със свое собствено звучене.

Сценографията на Мариета Голомехова може да спре дъха ви. Тя е още едно от творческите решения в спектакъла, които стават причина да не можете да го забравите. Мюзикълът се различава от класическите представители на жанра и обещава вълнуващи изненади.

Какво се случва с хората, намразили музиката

Когато темпераментните тонове на аржентинското танго, които биха развълнували всяка душа, причиняват единствено болка, но не и страст, човек е принуден да търси лек, за да възвърне красотата на музиката в живота си.

Какво се случва с всички стойностни и лирични песни, чрез които музикалния талант изразява себе си, когато светът се интересува единствено от посредствени шаблонни парчета без никакви музикални качества?

Какво да правят онези хора, които още вярват в ценности като добротата, когато всеки друг мисли единствено за пари? Какво правим всички ние, когато изгубим вътрешният „припев“, който ни води по житейския ни път?

На всички тези въпроси ще си отговорят персонажите в „Мелофобия“, изразявайки вътрешните терзания и търсения на самите актьори, превъплътили се в тях.