Всички знаят коя зодия са, но дали това е достатъчно, за да разберем характера и темперамента на даден човек. Истината е, че разчитането на цялата натална карта може да ни даде най-изчерпателна информация за нашия живот, характер и събитията, които ни очакват.

Това важи и ако искате да опознаете определен човек. Един от знаците, които дават важна информация за чертите и качествата на някого е асцендента. Това е точния градус на знака, който изгрява на източния хоризонт в момента на нашето раждане. Асцендентът определя началната точка на пътя на личностното развитие.

Комбинацията между лунния знак, асцендента и слънчевия знак определят в голяма степен характера и темперамента на един човек.

Какво е значението на изравящия знак в живота на човек

Изгряващият знак или асцендентът е важен, защото определя началото на пътя на човека в живота. Асцендентът определя външния вид на човек, поведението му и начина, по който го виждат околните. Най-често първото впечатление, което имате за някого съвпада с характеристиките на знака на неговия асцендент.

Изгряващият знак създава програма за развитие на плана на слънчевия знак. Асцендентът може да се определи като филтър, през който ще се пречупва информацията и това как тя ще се интерпретира от Аза.

Астролозите го определят като „сюжета“ на нашия живот или „сценарият“, който главният герой трябва да изиграе. Понякога този знак е определян като „Лицето“, което човек проявява, когато е в социална среда.

Може би сте забелязали, че когато попитате някого като каква зодия ви опредля, често отговорът съвпада със знака на вашия асцендент, вместо със слънчевия ви знак. Това е така, защото в социална сред проявяваме характеристики отговарящи на изравящия ни знак.

Асцендентът също показва външните белези на определен зодиакален знак. Хора с асцендент овен изглеждат решителни, енергични и активни, докато хора с асцендент Риби дават първо впечатление на тихи и чувствителни души.

Как изгряващият знак влияе на нашия живот

Асцендентът символизира началото. От този знак започва наталната карта. Изгряващият знак показва в коя част на зодиака е започнал нашия земен път. Асцендентът се определят от знакът, който е изгрял на източния хоризонт в точния час на раждане, на мястото, на което сме се родили. Този знак придава уникални характеристики на характера ни и определя нашите човешки качества.

Срещуположния на асцендента знак се нарича десцендент и също има роля ва нашия живот. Това е неосветената част или още казано нашата сянка.

Според астролозите, асцендентът може да ни даде напътствия за посоката, в която съдбата ни може да се развие. Изгряващият знак може да ни помогне да се подготвим за някои предизвикателства и възможности, които може да се появят на нашия житейски път.

Асцендент в огнен знак

Ако имате асцендент Овен, Лъв или Стрелец то вие ще сте ориентирани към външния свят и ще проявявате експанзивни и екстровертни прояви. Навярно другите ви възприемат като динамична и екстровертна личност.

Асцендент в земен знак

Ако вашият изгряващ знак попада в Телец, Дева или Козирог вие също сте възприемани като енергична личност, но при вас има много добре развити качества на структурираност и последователност, които ви правят надеждни в очите на другите.

Асцендент във въздушен знак

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни се позовават на принципа на логиката и ако асцендентът ви попада в някой от тях вие имате репутацията на логичен и рационален човек в очите на хората около вас. За вас умът надделява над чувствата.

Асцендент във воден знак

Изгряващ знак Рак, Риби или Скорпион показва, че при вас водещото са чувствата и емоциите. Личността ви се развива през вашия емоционален свят, а интуицията ви е силно развита. Хората ви възприемат като раними, тихи и чувствителни.

За да научите повече за себе си ви съветваме да се запознаете с цялата си натална карта.