Технологичният гигант Apple обяви, че ще затвори наново още 30 свои магазина в седем американски щата. Причината – заради рязкото нарастване на броя на заразените с коронавирусна инфекция.

Защо

Решението на технологичния гигант идва, след като през последните няколко седмици в щата Тексас, Флорида и Аризона са критични откъм разнасяне на зараза. Тези три щата дори бяха обявени за огнища на COVID-19 от американското правителство.

Дори родният щат на Apple ще отнесе част от последствията от взетите мерки. Днешното решение включва 15 магазина на Apple в Южна Калифорния и всички търговски обекти на технологичния император в Лас Вегас и Джорджия.

Към този момент общият брой на обявените наново затворящи магазини на Apple в Съединените американски щати ще достигне 77. Това означава, че почти 30% от търговските обекти за продажба на дребно на компанията в момента няма да работят.

Гигантът притежава 271 собствени обекта на територията на Щатите. След новината акциите на Apple Inc. отбелязаха възходящо движение с около 1%, но вече се понижават слабо с 0,13%.

От компанията категорично казаха, че подобна ситуация е предвидена, а работата по развалени устройства на потребители няма да спира, а просто ще се извършва дистанционно. Всички доставки по домовете ще се извършват абсолютно безконтактно.

Скандална новина

От Apple ще продължават да „кълчат“ своите потребители. По непотвърдена информация от компанията ще продават следващите си модели мобилни устройства без слушалки и зарядно.

Оправданието на гиганта е, че липсата на вече архаичните слушалки с кабел е за да се повишат продажбите на безжичните модели. Липсата на зарядно се оправдава с цел спестяване на средства.

Очакваният iPhone 12 от Епъл ще бъде много скъп за производство, защото ще поддържа 5G мрежа. Без зарядно и слушалки, цената на устройството ще се доближи максимално до сегашния флагман iPhone 11.

Друга интересна теория, която все още не е потвърдена, е това, че новият iPhone 12 няма да има нито един порт – нито за зареждане, нито за слушалки. "Следващата стъпка е кутия и телефон да се продават отделно" – казват от Socialni.bg.